Την Τρίτη 28 Απριλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τη διαπραγμάτευση, τους δανειστές και το ασφαλιστικό.{{{ audio1 }}}

Για τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία με τους εταίρους

«Κατ’ αρχάς, υπάρχει ανάγκη συμφωνίας. Η προσωπική μου θέση ήταν εδώ και καιρό ότι έπρεπε να έχουμε επισπεύσει προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο χρόνος δεν λειτουργούσε υπέρ, για να επιτευχθεί αυτός ο έντιμος συμβιβασμός. Πρέπει να κινηθούν και τα δύο μέρη προς την κατεύθυνση της επίτευξής του. Βήματα θα γίνουν εκατέρωθεν, για να μην περιέχει αυτά τα υφεσιακά μέτρα. Απ’ ό,τι φαίνεται, ορισμένα ακανθώδη θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό και άλλα, θα πάνε για την συνολική διαπραγμάτευση και συμφωνία του Ιουνίου.»

Για το ασφαλιστικό

«Υπάρχει ανάγκη επεμβάσεων στο ασφαλιστικό. Θα μπορούσαν όμως αυτές οι επεμβάσεις να μην είναι στον γνωστό μπούσουλα των περικοπών, γιατί είναι αυτό το πιο απλό και το πιο μετρίσιμο εκ των προτέρων. Γιατί αν πάμε σε ό,τι είναι το πιο μετρήσιμο, δηλαδή κόβοντας, θα ξέρουμε τι θα γλιτώσουμε, σύμφωνα με τη λογική των δανειστών και θα φτάσουμε σε μηδενικά επίπεδα. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχει φτάσει η διαπραγμάτευση, εναλλακτικές λύσεις ενίσχυσης των ταμείων, που δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι αυτές ακριβώς, αλλά μπορεί να υπάρχουν. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα του ασφαλιστικού θα τεθεί τον Ιούνιο και ο Ιούνιος δεν είναι μακριά και μέχρι τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους λύσεις ή προτάσεις, οι οποίες να μας βγάζουν έξω από αυτή την πεπατημένη πού περιέγραψα πριν, γιατί ήταν και υπόσχεσή μας ότι περικοπές δεν πρόκειται να ξαναγίνουν σε αυτό το μονοπάτι.»