Την Κυριακή 31 Αυγούστου η Ντίνα Νικολάου καλεσμένη στη 2η ώρα της εκπομπής «Αυτοπροσώπως» του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (14:15-15:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 3 αντίτυπα του βιβλίου της «Μόνος στην κουζίνα» από τις εκδόσεις Μίνωας.

Η Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Κυρτώνη Φθιώτιδας. Σπούδασε οικονομία και μάρκετινγκ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της μόδας, αλλά την κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής. Ακολούθησαν σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού Le Gordon Blue, Ritz Escofier, Alain Ducasse Formation, Lenotre. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Στην Αθήνα εμφανίζεται σταθερά στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη, στην εκπομπή του Star «Νηστικοί πράκτορες», συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή» και διδάσκει στη Σχολή Μαγειρικής Chef d’ Oeuvre. Στο Παρίσι διευθύνει μαζί με την αδερφή της, Μαρία, το ελληνικό εστιατόριο «Evi Evane». Έχει γράψει ακόμη τέσσερα βιβλία μαγειρικής: «Δημιουργώντας με φρούτα», «Αλμυρές και γλυκές τάρτες», «Αλμυρά και γλυκά κέικ και συνοδευτικές σαλάτες», καθώς και το εκπαιδευτικό «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre», που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γρηγοριάδη και έχουν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Στέλιο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα βιβλίο μαγειρικής που απευθύνεται σε ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, σε φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, στους εργένηδες, σε όλους εκείνους που τα καταφέρνουν δύσκολα οικονομικά, αλλά και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Έξυπνες ιδέες και λύσεις για οικονομικό αλλά πεντανόστιμο φαγητό με την υπογραφή της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου. Πληροφορίες για τη σωστή αγορά και συντήρηση των τροφών, ώστε κάθε νέος μάγειρας να δημιουργήσει χορταστικά και οικονομικά γεύματα.