Τα φιλανθρωπικά bazaar ξεχωρίζουν πάντα για τη σπουδαιότητα του σκοπού τους αλλά και πολλές φορές για τους «θησαυρούς» που μπορεί κανείς να ανακαλύψει εκεί. Θησαυρούς τέχνης και πρωτοτυπίας, ανθρώπους με μεράκι και επιμονή στην μαγεία της κατασκευής και της δημιουργίας.

Σε μια από αυτές τις βόλτες μας συναντήσαμε την Μαίρη και τη Σίσσυ, τις σχεδιάστριες του στούντιο Animose Art, με τα περίτεχνα κοσμήματα και τους διακοσμητικούς σελιδοδείκτες να μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι το καθένα από αυτά απαιτούσε την προσοχή μας και όχι απλά ένα γρήγορο, φευγαλέο βλέμμα γιατί πολύ απλά κάθε κομμάτι αποτελούνταν από ιδιαίτερης αισθητικής «πρώτη ύλη».

«Επιμένουμε στο χειροποίητο αποφεύγοντας συνειδητά τα έτοιμα στοιχεία» θα μου εξηγήσουν προσθέτοντας «Είναι και αυτός ο λόγος που κάθε μας κομμάτι είναι πραγματικά μοναδικό».

Πέτρες από ταξίδια στην ανατολή, κεντημένες και ραμμένες λεπτομέρειες, ρετρό διακοσμητικά, μοναδικής υφής υφάσματα, παλιές πόρπες και τρέσες, χαρτί με χειροποίητη επεξεργασία… Όλα μπλέκονται συνθέτοντας κάτι που δηλώνει ευθαρσώς την έντεχνη ταυτότητα του.

«Πειραματιζόμαστε πάνω στη χειροποίητη δημιουργία παραπάνω από 10 χρόνια. Ξεκινήσαμε στην κουζίνα της Σίσσυς δειλά δειλά να φτιάχνουμε πράγματα για φίλους. Ο πατέρας της είχε μαγαζί με είδη ραπτικής και όλα όσα κάποτε γέμιζαν εκείνα τα ράφια μεταμορφώθηκαν σε πηγή έμπνευσης και τελικά σε πρωταγωνιστές των δημιουργιών μας –και η τέλεια «συντροφιά» στο καινούργιο μας εργαστήριο» μας εξηγεί η Μαίρη.

«Τα ταξίδια –σε Κωνσταντινούπολη, Ταϊλάνδη, Νεπάλ, Μαρόκο – είναι μια ακόμη πηγή έμπνευσης για εμάς και πάντα η έρευνα εκεί νέων υλικών αποτελεί προτεραιότητα μας» επισημαίνει η Σίσσυ.
Την επόμενη φορά που θα αναζητήσω ένα κόσμημα για μια ιδιαίτερη εμφάνιση ή ένα δώρο ιδιαίτερης αξίας, ξέρω που θα απευθυνθώ.