BCBG Max Azria: Αναπάντεχη φρεσκάδα

Καθώς εισέρχεται στον 25ο χρόνο ζωής του, ο αμερικανικός οίκος BCBG Max Azria όχι μόνο δεν δείχνει σημάδια κόπωσης, αλλά αντίθετα εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη περισσότερο φρέσκος και νεανικός από ποτέ. Οπως δήλωσε για τη νέα «Κολεξιόν Ανοιξη 2014» η Λουμπόφ Αζρια, η διαδικασία που ακολούθησαν μαζί τον άντρα της Μαξ, έτερον ήμισυ στη ζωή και στη δουλειά, ήταν να ανατρέξουν στα αρχεία τους και να εντοπίσουν τα κομμάτια που νιώθουν ως περισσότερο ουσιαστικά. «Στο τέλος, συνειδητοποιήσαμε ότι έχει περισσότερο να κάνει με την όλη διαδικασία και όχι τόσο με τα μεμονωμένα κομμάτια» τονίζει.

Καμία ματιά στο παρελθόν λοιπόν για το δημιουργικό δίδυμο, το οποίο επέλεξε να γυρίσει μία νέα και καθαρή σελίδα στο ιστορικό του οίκου. Και πραγματικά η κολεξιόν άνοιξε με φωτεινά κομμάτια – φορέματα και τοπ που έδιναν νέα ερμηνεία στο αντρικό πουκάμισο, φαρδιά παντελόνια, παστέλ αποχρώσεις και αριστοτεχνικά κοψίματα – για να κλείσει με περισσότερο βραδινά ρούχα – χειμωνιάτικα florals, λίγο περισσότερο μαύρο και αέρινα φορέματα με τις διαφάνειες στα σωστά μέρη.

Erin Fetherston: Πάρτι στον κήπο

Το όνομα της έχει γίνει συνώνυμο της ρομαντικής και χαλαρής θηλυκότητας, ήδη από το 2005 που παρουσίασε τον δικό της οίκο μόδας στα show του Παρισιού. Το 2007 η αμερικανίδα Εριν Φέδερστον μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έκτοτε εκεί είναι που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση όλες οι συλλογές της.

Η νέα της ανοιξιάτικη συλλογή για το 2014 είναι κατά ένα μέρος εμπνευσμένη από τον πρόσφατο γάμο της στα Μπαρμπέιντος, για τον οποίο σχεδίασε φυσικά αρκετά από τα φορέματα. Για τη νέα συλλογή λοιπόν, παρουσιάζει μία νέα ερμηνεία αυτών των φορεμάτων, όπως ένα στράπλες λευκό φόρεμα από οργάντζα που το αποκαλεί «κόβω την – γαμήλια- τούρτα». Η Εριν σίγουρα δεν παρεκκλίνει από τη δοκιμασμένη ιδέα του «κοριτσίστικου φορέματος σε γλυκά χρώματα», αλλά είναι κάτι που το κάνει εξαιρετικά καλά. Οπως δήλωσε άλλωστε και η ίδια, είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που βλέπει στον δρόμο «αληθινά κορίτσια» με τα δικά της ρούχα. Και αυτό είναι σίγουρα πολύ σημαντικό.

Lisa Perry: Match point με στυλ

Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να καταλάβει κανείς ότι η ανοιξιάτικη κολεξιόν της Lisa Perry για το 2014 έχει μία και μοναδική έμπνευση: το άθλημα του τένις. Για τις ανάγκες του show, η μπουτίκ του οίκου μετατράπηκε σε κανονικό γήπεδο με το κλασικό πράσινο έδαφος AstroTurf.

Ενα και μόνο χρώμα κυριάρχησε στην κολεξιόν και αυτό είναι φυσικά το λευκό. «Πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό» δήλωσε σχετικά η Λίζα Πέρι. Αντί για τα κλασικά της φορέματα σε Α-γραμμή, είδαμε αρκετές μακριές δημιουργίες. Τα κοντά φορεματάκια που θυμίζουν ξεκάθαρα ρούχα τένις δείχνουν αρκετά σέξι και εύκολα να φορεθούν, ενώ μας αρέσουν επίσης τα κομψά και θηλυκά μακριά με τις ασυμμετρίες. Σίγουρα το φόρεμα με τις τρεις μεγάλες τρύπες δεν ήταν η καλύτερη στιγμή του show, αλλά υποθέτουμε πως η σχεδιάστρια επέλεξε έτσι να δείξει κάτι το διαφορετικό με μια δόση χιούμορ.