Στις μέρες μας η δημιουργία χειροποίητων γυναικείων ενδυμάτων από υλικά όπως το χαρτί σε συνδυασμό με υφάσματα είναι η τελευταία καινοτομία της μόδας.

Η σχεδιάστρια από το Σεράγεβο Amila Hrustic αντλεί έμπνευση από τη γεωμετρία και πιο συγκεκριμένα από τα σχήματα του τετραέδρου, του κύβου, του οκταέδρου και του εικοσαέδρου. Κάθε ένα από τα πέντε αυτά σχήματα είναι το βασικό στοιχείο για την κατασκευή του κάθε φορέματος.

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια οι δημιουργίες της εξετάζουν την έννοια της γεωμετρική διάταξης και του δομημένου χώρου σε σχέση με το ανθρώπινο σώμα.

Μπορεί να πει κανείς ότι το έργο αξίζει να χαρακτηριστεί ως μια μελέτη της αντίληψης και της αντίθεσης, αλλά και της σχέσης μεταξύ των τεχνητών και οργανικά άμορφων γεωμετρικών σχεδίων.

Η απλότητα της μορφής και της χρήσης των μαύρων και λευκών σχεδίων σε σκληρό χαρτί έχει ως σκοπό να τονίσει τη γλυπτική, τη στάση του προς το σώμα, καθώς και τη συνολική έκφραση στο χώρο.

Ως εκ τούτου, η συλλογή Plato, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια «δεν ταιριάζει στην κατηγορία της καθημερινής μόδας και μπορεί να θεωρηθεί ως ένα φόρεμα που προορίζεται για θεατρικές παραστάσεις, editorial μόδας αλλά και άλλους πιο ειδικούς σκοπούς».

Δείτε τις φωτογραφίες του Irfan Redzovic με μοντέλο τη Lana Pasic.