Οι μέρες στην πόλη δεν μας κρατούν απαραίτητα προστατευμένες από τον ήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας που δεχόμαστε καθημερινά συσσωρεύεται τις ώρες που κυκλοφορούμε στην πόλη χωρίς εμείς να το συνειδητοποιούμε. Δεδομένου ότι οι ακτίνες UV διαπερνούν τα τζάμια, το δέρμα μπορεί να υποστεί βλάβη τόσο ενώ βρισκόμαστε μπροστά στον υπολογιστή όσο και όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας. Γι’αυτό επιλέγουμε καλλυντικά πόλης με δείκτες προστασίας και τροφοδοτούμε την επιδερμίδα με συνθέσεις που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες. Χάρης στις συνθέσεις τους τα νέα προϊόντα προστατεύουν το δέρμα από τις UV, ενυδατώνουν, απλώνονται εύκολα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι ιδανικά ακόμη και για βάση μακιγιάζ.
Τα SOS:
-Το σημαντικότερο όλων είναι η χρήση αντηλιακού. Εναλλακτικά όσο βρισκόμαστε στην πόλη επιλέγουμε τις υβριδικές κρέμες που προστατεύουν από τον ήλιο, τη μόλυνση και το στρες.
-Ένα προϊόν με δείκτη προστασίας SPF 15 μας καλύπτει εφόσον περνάμε τις ώρες επικίνδυνης ηλιοφάνειας στο γραφείο. Ωστόσο εάν κυκλοφορούμε στην πόλη χρειαζόμαστε δείκτη προστασίας 30 και πάνω.
-Τα φον ντε τεν και οι πούδρες με δείκτη προστασίας παρέχουν έξτρα προστασία αλλά δεν αντικαθιστούν τη χρήση ενυδατικής με SPF ή αντηλιακής κρέμας.