Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η BHMAdonna δίνουν τη δυνατότητα σε 10 τυχερούς κερδίσουν το συναρπαστικό θρίλερ «Ο ανδαλουσιανός φίλος» του Αlexander Soderberg.

Το βιβλίο

Η Σοφί Μπρίνκμαν είναι συνεπαρμένη από τον όμορφο και σοφιστικέ Χέκτορ Γκουσμάν. Δεν έχει ιδέα ότι πίσω από τη γοητεία του Χέκτορ κρύβεται κάτι πολύ επικίνδυνο. Ο Χέκτορ είναι επικεφαλής ενός διεθνούς συνδικάτου εγκλήματος. Έχει συνηθίσει να παίρνει αυτό που θέλει και αυτό που θέλει αυτή τη στιγμή είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός των αντιπάλων του.

Πριν προλάβει να συλλάβει τις διαστάσεις του κόσμου του Χέκτορ, η Σοφί παγιδεύεται μέσα σ’ αυτόν. Το σπίτι της παρακολουθείται και η οικογένειά της κινδυνεύει. Ο Χέκτορ είναι σε πόλεμο με ρώσους εκτελεστές, λατινοαμερικάνους εμπόρους ναρκωτικών, γερμανούς γκάνγκστερ και τώρα στην ίδια θέση βρίσκεται και η Σοφί.

Αλλά ποιον να εμπιστευτείς όταν ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν ορκιστεί να φυλάττουν τον νόμο είναι τόσο επικίνδυνοι όσο και αυτοί που είναι στην παρανομία; Για να καταφέρει η Σοφί να βγει ζωντανή και ηθικά ακέραιη, θα πρέπει να συγκεντρώσει όλες της τις δυνάμεις: να λύσει ηθικά διλήμματα, να αποφύγει θανάσιμες εμμονές και να γλιτώσει αδίστακτους δολοφόνους.

Ο συγγραφέας

Ο Alexander Soderberg (Αλεξάντερ Σόντερμπεργ, 1970) είναι κορυφαίος σεναριογράφος και story editor στη σουηδική τηλεόραση – ο ίδιος έχει διασκευάσει τα μυθιστορήματα της συμπατριώτισσάς του Camilla Lackberg για τη μικρή οθόνη. Η ιδέα για την τριλογία της Σοφί Μπρίνκμαν ξεκίνησε ως σενάριο και στην πορεία εξελίχθηκε σε μυθιστόρημα, η συγγραφή του οποίου του πήρε δυόμισι χρόνια.

Στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης το 2011, πριν ακόμη εκδοθεί, το βιβλίο έγινε αντικείμενο διαπραγματεύσεων και πλειστηριασμών μεταξύ εκδοτών απ’ όλο τον κόσμο, ενώ το έγκριτο περιοδικό Publishers weekly το ανακήρυξε ως τον πιο περιζήτητο τίτλο της Έκθεσης. Τα δικαιώματα της τριλογίας έχουν ήδη πουληθεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες (οι συμφωνίες κλείστηκαν πριν καν εκδοθεί στα σουηδικά), ενώ το Χόλιγουντ εξετάζει την κινηματογραφική μεταφορά της (τα δικαιώματα έχουν αγοραστεί από την αμερικάνικη κινηματογραφική εταιρεία Indian Paintbrush).

Ο Αλεξάντερ Σόντερμπεργ ζει στη νότια Σουηδία με τη γυναίκα του και τις τρεις του κόρες.

Κερδίστε το βιβλίο

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και η BHMAdonna σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσετε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο που θα σας κρατήσει συντροφιά στις διακοπές σας, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι και τις 26 Ιουλίου εδώ.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ (θα ενημερωθούν μέσω e-mail για το πώς μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους)

GIOTA KATELA
ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
Ευγενία Καββαδία-Μεμή
ΕΥΦΗΜΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Giannis Apostolakis
ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΠΗ
Ariadne Nikaki
Μαριάννα Χούτου
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΤΙΒΕΡΗ
Elli Gkontou