Η Κατερίνα Γρηγοροπούλου και η Εύη Σουγκάρα, τα πρόσωπα πίσω από το στούντιο A Future Perfect, ανέλαβαν το interior design του εστιατορίου Omega Ouzeri. «Οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός χώρου με σύγχρονη ελληνική ταυτότητα και fun χαρακτήρα. Μας εντόπισαν μέσα από μια δημοσίευση στο thegreekfoundation.com και ενώ αρχικά μας προσέγγισαν για το σχεδιασμό κάποιων αντικειμένων καταλήξαμε μέσα από συζητήσεις να αναλάβουμε το interior design. Όλο το project πραγματοποιήθηκε με επικοινωνία μέσω skype και emails, τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με το υπεύθυνο αρχιτεκτονικό γραφείο Strata Architects. Αυτό είχε μια γοητεία και μια δυσκολία ταυτόχρονα».

«Το artwork στον τοίχο φέρει εξ’ολοκλήρου τη δική μας σχεδιαστική υπογραφή – αποσπάσματα της παράστασης απεικονίζονται σε αντικείμενα της νέας συλλογής μας Days. Και χαιρόμαστε πολύ που δίνει τόση δυναμική στο χώρο. Οι περισσότεροι επισκέπτες το σχολιάζουν λέγοντας ότι τους ταξιδεύει νοερά στην Ελλάδα. Το σχεδιάσαμε εμείς στην Αθήνα και κατόπιν ένας εικαστικός στο Σιάτλ το ανέπτυξε στον τοίχο μέσω προβολής με προτζέκτορα».             

Στο δεδομένο της απόστασης, αθροίστηκαν και ορισμένες άλλες  δυσκολίες, όπως οι διάφοροι νομοθετικοί περιορισμοί, τα περιθώρια του budget, οι ιδιαιτερότητες του χώρου ακόμη και τα out of stock αντικείμενα. «Βέβαια αυτά είναι γνωστά και αναμενόμενα. Κάθε project έχει παραμέτρους που λειτουργούν ανασταλτικά στην εφαρμογή της αρχικής σύλληψης. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας και οφείλουμε να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, να έχουμε πάντα την ετοιμότητα για νέες προτάσεις και λύσεις».

Η συγκεκριμένη συνεργασία, τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με τους Strata Architects, λειτούργησε ομαλά καθώς υπήρχε κοινός κώδικας επικοινωνίας. «Αυτό που προτείναμε γινόταν, συνήθως, άμεσα κατανοητό και αυτό διευκόλυνε αυτήν την ιδιαίτερη, εξ αποστάσεως συνεργασία».

 «Το σχέδιο για την κάβα των κρασιών  – greek key – αποτέλεσε επίσης δική μας έμπνευση ,μια αφαιρετική προσαρμογή του μαιάνδρου, και παρά τη δύσκολη, με ιδιαίτερότητες, κατασκευή της σε σχέση με μια συμβατική «ραφιέρα» επιμείναμε καθώς θεωρούμε είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο που παραπέμπει στην ελληνική ταυτότητα μέσα από μια λειτουργική, χρηστική κατασκευή.»


«Επισκεφθήκαμε με τους ιδιοκτήτες μια σειρά από καταστήματα για να ανακαλύψουμε αντικείμενα ελλήνων κατασκευαστών και σχεδιαστών – όπως το διακοσμητικό Donkey των Wedesign. Δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις σταθήκαμε άτυχοι – όπως για τα τσιμεντοπλακάκια κεραμικά πλακάκια που θέλαμε να ντύσουμε το μπαρ από μια εταιρεία στην Κρήτη αλλά οι χρόνοι παράδοσης και τα έξοδα για ένα τέτοιο υπερατλαντικό ταξίδι κατέστησαν οδήγησαν σε αλλες, εντός ΗΠΑ εναλλακτικές».    

 
Ενα ακόμη στοιχείο που έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν ήταν και ανάγκη για άμεση λειτουργία της επιχείρησης.  «Δουλέψαμε πυρετωδώς όλον τον Αύγουστο καθώς καθώς στο Σιάτλ δεν ήταν μήνας διακοπών και έπρεπε οι βασικές προτάσεις να είναι έτοιμες το συντομότερο. Τα περισσότερα έχουν ολοκληρωθεί αλλά υπάρχουν και άλλες κατασκευές και αντικείμενα που έχουμε σκεφτεί και θα μπορούσαν να συμπληρώσουν το σκηνικό» μας εξηγούν οι A Future Perfect.


«Οι περιορισμοί που επέβαλλαν οι εγχώριοι κανονισμοί ασφαλείας  άλλαξαν τα αρχικά μας πλάνα για την μορφή της σκάλας που οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο αλλά το απόσπασμα απο το ποίημα του Καβάφη «Ιθάκη» εισήγαγε και σε αυτή τη γωνιά το ελληνικό στοιχείο». 


«Οι εσοχές στους τοίχους είχαν προβλεθεί διάσπαρτοι με μεγαλύτερο βάθος παραπέμποντας στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και φιλοξενώντας αντικείμενα σύγχρονου ελληνικού design αλλά τελικά λόγω περιορισμένου χώρου περιορίστηκε και το βάθος τους δίνοντας παρ’ όλα αυτά ακόμη την αίσθηση των μικρών νησιωτικών παραθύρων και εσοχών«.