Η έναρξη της εμπορικής πορείας της νέας A-Class στη διεθνή αγορά πυροδοτεί εξελίξεις αναφορικά με την εμφάνιση των υπόλοιπων compact μοντέλων της Mercedes-Benz που περιμένουν τη σειρά τους για τη γραμμή παραγωγής. Και ενώ η επερχόμενη CLA θα διατηρήσει την coupe τετράθυρη υπόστασή της προτάσσοντας τον σπορ χαρακτήρα της, η έκπληξη αναμένεται από τη θεαματική αναβάθμιση της B-Class, στην οποία το οικογενειακό προφίλ θα συνδυάζεται με πιο «κοφτερή» οδική συμπεριφορά.
Παρά το καμουφλάζ, η αισθητική απόσταση από την A-Class είναι σαφής κυρίως λόγω του ψηλότερου αμαξώματος, του λιγότερο αιχμηρού μπροστινού τμήματος και του τρίτου πλευρικού παραθύρου, ενώ και τα πίσω φώτα θα είναι εντελώς διαφορετικά λόγω της μεγαλύτερης πόρτας του χώρου αποσκευών –ο οποίος θα έχει αυξημένο όγκο.
Στον θάλαμο επιβατών το κυρίαρχο στοιχείο θα είναι οι δίδυμες οθόνες υψηλής ευκρίνειας –για τον πίνακα οργάνων και τον χειρισμό/απεικόνιση των λειτουργιών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Mercedes-Benz User Experience –καταδεικνύοντας τη διάθεση υπεροχής της B-Class έναντι του ανταγωνισμού της.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο εμπλουτισμός της γκάμας των κινητήρων –μένει να επιβεβαιωθεί η χρήση του μικρότερου βενζινοκινητήρα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας -με 163 ίππους από 1.332 κ.εκ. –ανεξάρτητα αλλά και σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ για την plug-in έκδοση, η οποία θα αποτελέσει τον προπομπό μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης B-Class με τα διακριτικά EQB.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ