Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο Ολυμπιακός για πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς επικράτησε με 13-6 της Μπρέσια και έχει σχεδόν σφραγίσει την πρώτη θέση του ομίλου, αφού με ήττα της Μπαρτσελόνα αργότερα, ή με νίκη του την επόμενη αγωνιστική στη Ρωσία εξασφαλίζει την πρωτιά.

Με «αιχμή του δόρατος» τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ στην πρώτη περίοδο (το τρίτο εκ των οποίων στην εκπνοή) και έξι συνολικά, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε 4-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Όταν πια οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν και αμυντικά, ήταν θέμα χρόνου να μετατρέψουν το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Με την Μπρέσια να μένει «άσφαιρη» στη δεύτερη περίοδο (με 0/3 στον παίκτη παραπάνω), ο Ολυμπιακός με δύο διαδοχικά γκολ του Δερβίση στον παραπάνω ξέφυγε 7-2 στο ημίχρονο και η… σεμνή τελετή έδειχνε να βαδίζει στο τέλος της.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ένταση στο παιχνίδι τους και έφτασαν τη διαφορά μέχρι τα οκτώ γκολ, πριν το τελικό 13-6, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, χρησιμοποιώντας μάλιστα στα τελευταία τέσσερα λεπτά και τον Στέφανο Γαλανόπουλο, αντί του -εξαιρετικού και σήμερα- Γιόσιπ Πάβιτς.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Μόσχα την Ντιναμό (28/4), ενώ κλείνει της αγωνιστικές της υποχρεώσεις στους ομίλους εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα (9/5).

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-0, 4-2, 2-2

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 6, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

Μπρέσια (Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουίντι, Πρεσιούτι Κ. 1, Μάντσι, Πάσκοβιτς 2, Ρίτσο 1, Μούσλιμ, Νόρα, Πρεσιούτι Ν. 1, Μπερτόλι 1, Γιάνοβιτς, Βούκσεβιτς, Μορέτι