Δύο σουηδικά μοντέλα, το Volvo S60 και το V60, μπορεί να έχουν κοινά δομικά στοιχεία, όπως ότι μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, όμως αμφότερα διαφέρουν ως προς το αγοραστικό τους κοινό.

Το πρώτο πατάει στη μεσαία κατηγορία των premium μοντέλων με χαρακτηριστικά λιμουζίνας, ενώ το δεύτερο, το V60, θα καλύψει ιδιαίτερα τους οικογενειάρχες που ποντάρουν στην πρακτικότητα του χώρου αποσκευών ή τους λάτρεις των σύγχρονων στέισον με σπορ DNA.

Το σημαντικό νέο είναι ότι προσφέρονται με νέο βενζινοκινητήρα 1.498 κ.εκ., ισχύος 152 ίππων.
Ενα πρώτο ατού είναι ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει και τα δύο μοντέλα με ίδια τιμή εκκίνησης, 24.300 ευρώ για την έκδοση Kinetic, στις εκδόσεις S60 T3 1.5 Auto και V60 T3 1.5 Auto.

Εξίσου σημαντικό, και αυτό είναι το δεύτερο πλεονέκτημα, είναι ότι η απόκτησή τους γίνεται ακόμα πιο δελεαστική για τους αγοραστές μέσω εταιρικής μίσθωσης, όπου και τα δύο μοντέλα εμπίπτουν σε χαμηλό φορολογικό συντελεστή 14%. Και όλα αυτά την ώρα που τα υπόλοιπα premium μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας φορολογούνται με τους αμέσως ακριβότερους συντελεστές, ήτοι 18% ή και 22%.

Κάτι που σίγουρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των S60 T3 και V60 T3.

Να σημειωθεί ότι ο κινητήρας βενζίνης 1.498 κ.εκ. 152 ίππων προσφέρει υψηλά αποθέματα ροπής –250 Nm –ενώ διακρίνεται για την οικονομία καυσίμου, από 5,8 λίτρα/100 χλμ.

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των S60 T3 και V60 T3.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο μεγάλος βαθμός συνδεσιμότητας (connectivity) και το εξαιρετικό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.

Η έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας TFT δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να διαμορφώσει τον πίνακα οργάνων όπως επιθυμεί κάθε φορά.

Συνολικά, οι δύο μεσαίες premium εκδόσεις αποτελούν μια εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τους εταιρικούς πελάτες.

Νέες εκδόσεις με προνομιακή τιμή

Η A-Class της Mercedes-Benz, και συγκεκριμένα η ντίζελ εκδοχή της, η A160d, διατίθεται με νέα πακέτα εξοπλισμού σε προνομιακές τιμές. Συγκεκριμένα, η ελληνική αντιπροσωπεία επεκτείνει την γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου προσφέροντάς το με δύο νέα εξοπλιστικά πακέτα και με νέα προνομιακή τιμή, στα 21.846 ευρώ. Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με τον πιο σύγχρονο κινητήρα πετρελαίου 1.5 λίτρων που αποδίδει 90 ίππους και προσφέρει υψηλά αποθέματα ροπής. Με γνώμονα ότι οι πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων αγγίζουν το 55% στη χώρα, στα πλεονεκτήματα του νέου γερμανικού μοντέλου, εφόσον επιλεγεί ως εταιρικό αυτοκίνητο, θα πρέπει να υπολογιστούν το βέλτιστο κόστος χρήσης και η ελάχιστη δυνατή φορολόγηση για τον χρήστη.

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζουν το σύστημα Adaptive brake με λειτουργία Hold, το δυναμικό σύστημα ευστάθειας στις στροφές, ο πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, το Attention Assist, το σύστημα εφίστασης προσοχής και δεκάδες άλλα στοιχεία που ενισχύουν την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.

Για τους πελάτες εκείνους που επιθυμούν μια ακόμα πληρέστερη –από την ήδη πλούσια σε επίπεδο βασικού εξοπλισμού –έκδοση, διατίθενται, αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, τα προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού Business Class και Business Class Auto.

Στο πακέτο Business Class επιπλέον του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνoνται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: πακέτο Style με σπορ καθίσματα σε ύφασμα και συνθετικό δέρμα, κάμερα οπισθοπορείας και δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Η τιμή της Α160d με πακέτο Business Class ανέρχεται στα 22.320 ευρώ. Επίσης, το πακέτο Business Class Auto περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον μεταλλικό χρώμα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων 7G-DTC.

Η τιμή της Α160d με πακέτο Business Class Auto ανέρχεται στα 27.043 ευρώ. Ολες οι παραπάνω εκδόσεις μπορούν να αποκτηθούν μέσω του προγράμματος «Welcome.

My way» της Mercedes-Benz το οποίο αφορά τις διάφορες μεθόδους απόκτησης του οχήματος είτε πρόκειται για αγορά τοις μετρητοίς είτε με χρηματοδότηση, ενώ προσφέρει διαφορετικούς τρόπους αποπληρωμής, επιπλέον πακέτα ασφαλιστικών παροχών, πακέτο επέκτασης εγγύησης και συμβολαίων συντήρησης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ