Τεράστιας επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται ο αγώνας ανάμεσα στην Αλβανία και τη Σερβία, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016.

Αυτό γιατί την Τετάρτη ανακοινώθηκε από την αστυνομία η σύλληψη του άντρα που πριν ένα χρόνο είχε κάνει άνω-κάτω τον αγώνα των δύο ομάδων στη Σερβία όντας ο πιλότος του drone που άναψε τα αίματα και διέκοψε τον αγώνα με τους Σέρβους να τιμωρούνται από την UEFA.

Όπως αναφέρει η «Washington post», ο 33χρονος που που μένει στην Ιταλία, συνελήφθη στην Αλβανία μαζί με άλλους τρεις άντρες και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πιστόλια, σφαίρες καθώς και 36 εισιτήρια του αγώνα.

Εν όψει του αγώνα αυτού η αστυνομία της Αλβανίας έχει ανακοινώσει πως στην πόλη θα βρίσκονται 3000 αστυνομικοί, από τους οποίους οι 2000 θα τοποθετημένοι γύρω από το γήπεδο, ενώ οι οπαδοί πριν την είσοδο τους στο γήπεδο θα δείχνουν ταυτότητα και θα περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Ασυνήθιστα μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των αστυνομικών μέσα στο γήπεδο και συγκεκριμένα στον αγωνιστικό χώρο για την προστασία των παικτών της Σερβίας.

Όπως είναι αναμενόμενο στο γήπεδο δεν θα υπάρχουν Σέρβοι οπαδοί, αφού όπως είχε γίνει και τον αγώνα της Σερβίας, η μετακίνηση οπαδών απαγορεύτηκε.

Αγωνιστικά, η Αλβανία βρίσκεται στην 3η θέση με 11 βαθμούς και χρειάζεται τη νίκη για να ελπίζει στην απευθείας πρόκριση, ενώ από την άλλη η Σερβία όπου έχει έναν βαθμό βρίσκεται στην τελευταία θέση και παρά την βαθμολογική αδιαφορία της θέλει τη νίκη που θα… πλήξει τους Αλβανούς.