Ο Πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας χαρακτήρισε «όχι καλή για τη FIFA» την απόφαση του Μισέλ Πλατινί να θέσει υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου για την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, από την οποία αποχωρεί ο Σεπ Μπλάτερ.

«Ο Πλατινί δεν είναι καλός για τη FIFA» τονίζει σε δήλωσή του ο Πρίγκιπας Αλί, ο οποίος «μονομάχησε» με τον Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA στις εκλογές της 29ης Μαΐου, ωστόσο αποχώρησε από τις αρχαιρεσίες μετά τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας, έχοντας λάβει 73 ψήφους έναντι 133 του Ελβετού παράγοντα, και συνεχίζει:

«Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου και οι παίκτες αξίζουν κάτι καλύτερο. Η FIFA είναι βυθισμένη στα σκάνδαλα. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τις δουλειές όπως συνήθως. Η πρακτική του παρασκηνίου, των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι πρέπει να σταματήσει».

Ο Πρίγκιπας Αλί, ο οποίος δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη αν σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, δηλώνει ακόμη ότι θα συμβουλευθεί την ερχόμενη εβδομάδα μεμονωμένες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες «για το τι είναι προς το καλύτερο συμφέρον του ποδοσφαίρου. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η FIFA χρειάζεται νέα, ανεξάρτητη ηγεσία, απαλλαγμένη από τις πρακτικές του παρελθόντος».