Εξαιρετικά κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο Βιθέντε Καλντερόν, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με τεράστια αμυντικά κενά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Σιμεόνε.

Ετσι η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, δείχνει να απομακρύνεται σε συνδυασμό με το 2-0 της Γιουβέντους επί της Μάλμε στη Σουηδία.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτασε τους 9 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους «ερυθρόλευκους» και στην τελευταία αγωνιστική, οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη επί των Σκανδιναβών και ήττα της «Γηραιάς Κυρίας» από τους «ροχιμπλάνκος» στο Τορίνο για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Σε περίπτωση που οι Ιταλοί πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να μην χάσουν από την Μάλμε για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους «32» του Europa League.

Από την άλλοι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (38’, 62’ και 65’) με τον Ραούλ Γκαρσία να ανοίγει τον… δρόμο μόλις στο 9ο λεπτό.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Μόγια, Χουανφράν, Ανσάλντι, Γκοδίν, Χιμένεθ, Τιάγκο (46’ Σουάρες), Γκάμπι, Αρντά (66’ Χιμένεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Μάντζουκιτς (69’ Γκριεζμάν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Μανιάτης (46’ Φουστέρ), Αφελάι (46’ Κασάμι), Ντομίνγκεζ (72’ Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

Τα αποτελέσματα στους άλλους ομίλους

Η Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 νίκησε τη Ντόρτμουντ και «καθάρισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Aντίθετα η Λεβερκούζεν μετά την ήττα με 1-0 από την Μονακό θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική. Απώλεια βαθμών για τη Λίβερπουλ στη Βουλγαρία με Λουντογκόρετς (2-2) και «φτωχό» 1-0 της Ρεάλ επί της Βασιλείας.

Συγκεκριμένα στον Β’ όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 1-0 τη Βασιλεία στην Ελβετία, χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Λίβερπουλ από την πλευρά της… κλώτσησε το δώρο της «Βασίλισσας» και παραχώρησε ισοπαλία (2-2) στη Λουντογκόρετς στο ματς της Βουλγαρίας και έμεινε στην 3η θέση, κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» θα παιχτεί η πρόκριση μεταξύ Άγγλων και Ελβετών.

Στον Γ’ όμιλος η Λεβερκούζεν ηττήθηκε 1-0 από τη Μονακό στη Γερμανία και έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Αντίθετα, οι Μονεγάσκοι με τη νίκη τους γίνονται φαβορί στην κόντρα με τη Ζενίτ για την πρόκριση, αφού την υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική. Οι Ρώσοι, στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, νίκησαν 1-0 τη Μπενφίκα κι έμειναν στο κόλπο της πρόκρισης.

Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Άρσεναλ «κλείδωσε» την πρόκρισή της στους «16» του Champions League, με τη νίκη της 2-0 επί της Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί σε κάθε περίπτωση έχουν προκριθεί, αφού έχουν 12 βαθμούς, ενώ κι οι Άγγλοι πλέον με τους 10 δεν απειλούνται από κανέναν. Η Άντερλεχτ επί της ουσίας, κλείδωσε την παρουσία της στο Europa League, επικρατώντας 2-0 της Γαλατάσαραϊ και φτάνοντας στους 5 βαθμούς, έναντι ενός των Τούρκων.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-0

Μάλμε-Γιουβέντους 2-0

2ος όμιλος

Λουντόγκορετς-Λίβερπουλ 2-2

Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

3ος όμιλος

Λεβερκούζεν-Μονακό 0-1

Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης-Μπενφίκα 1-0

4ος όμιλος

Αντερλεχτ-Γαλατάσαραϊ 2-0

Αρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-0