Την παραίτηση του από τον πάγκο του Ολυμπιακού υπέβαλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στην συνάντηση που είχε με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Το κλίμα που υπήρχε προς το πρόσωπο του έλληνα τεχνικού ήταν πολύ βαρύ μετά και την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον Παναθηναϊκό στο, άδειο, ΟΑΚΑ που σήμανε και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το κύπελλο Ελλάδος.

Έτσι οι ισχυροί άντρες του Ολυμπιακού έκαναν δεκτό το αίτημα και έτσι στον αγώνα της Κυριακής στον πάγκο της ομάδας θα κάτσει ο Μίλαν Τόμιτς.

Παράλληλα, αμέσως αρχίζει και η διαδικασία της αντικατάστασης του.

«Οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει», δήλωσε ο Μπαρτζώκας

«Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει. Και για μένα, μια τέτοια στιγμή έφτασε σήμερα, δυο χρόνια και κάτι από την μέρα που ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό.

Ήταν μια σχέση η οποία ποτέ δεν υπήρξε μόνο επαγγελματική. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που τα συναισθήματα τα οποία βίωσα ήταν τόσο έντονα. Όσο μεγάλη ήταν η χαρά και η υπερηφάνεια στις μεγάλες νίκες, ακόμη μεγαλύτερη ήταν η στενοχώρια στις ήττες.

Το σίγουρο είναι ότι εργάστηκα με πίστη , αφοσίωση και κυρίως την πεποίθηση ότι κάθε απόφασή μου ήταν για το καλό της ομάδας. Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για όποιον έχει την τιμή να υπηρετεί έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός.

Θέλω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω πρώτα και πάνω απ’ όλα την οικογένεια Αγγελόπουλου για την εμπιστοσύνη ,την στήριξη και τις συνθήκες που μου παρείχαν, όλους τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα για όσα καταφέραμε και όσα δεν καταφέραμε, τους συνεργάτες μου από το προπονητικό αλλά και το διοικητικό επιτελείο για την συνέπεια και εργατικότητά τους και τέλος τους φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ειλικρινά πιστεύω ότι η φετινή ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και υψηλές προδιαγραφές που μπορούν να την οδηγήσουν στις επιτυχίες που δικαιούται.

Εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, όπως την εκφράζουν οι πρόεδροι με τον δύσκολο αλλά έντιμο τρόπο που έχουν διαλέξει».

Τα σενάρια διαδοχής

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τον πάγκο του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σε δηλώσεις που έκανε στον σερβικό Τύπο, ευχαριστώντας πάντως τους «ερυθρόλευκους» για το ενδιαφέρον τους. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, δήλωσε σε σερβικά Μέσα πως είναι πιστός στο έργο που έχει ξεκινήσει στους «όρλοβι».

Ο Σέρβος κόουτς, ο οποίος οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα «zurnal.rs» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει τον πάγκο των «ερυθρολεύκων»:

«Αρχικά θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Ολυμπιακό για το ενδιαφέρον του, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συζητήσω κάποια πρόταση. Ήδη έχω ενημερώσει τον μάνατζέρ μου να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο δεν μπορώ να δεχτώ προτάσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στραφεί σε άλλες λύσεις πέραν αυτής του Σάσα Τζόρτζεβιτς για τον αντικαταστάτη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Φώτης Κατσικάρης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και ο Κρις Φλέμινγκ, που αποχώρησε -μετά από μία εξαετία- από τον πάγκο της Μπάμπεργκ το φετινό καλοκαίρι, παραμένοντας δίχως ομάδα είναι οι υποψήφιοι που μένουν.

Ο Αμερικανός τεχνικός είχε έρθει σε επαφή με τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2012, λίγο προτού οι αδερφοί Αγγελόπουλου καταλήξουν στον Μπαρτζώκα.