Τα προβλήματα δεν λένε να εγκαταλείψουν τον μπασκετικό Ολυμπιακό, ο οποίος στον κρισιμότατο τέταρτο αγώνα των πλέι οφ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ (Τετάρτη 23/4, 21.45, Novasports 2) δύσκολα θα έχει στη διάθεσή τον «κτυπημένο» από ίωση Στράτο Περπέρογλου, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό, αλλά λόγω της σημασίας του παιχνιδιού θα αγωνιστεί χωρίς να έχει κάνει προπόνηση.
«Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση όσον αφορά στον στόχο μας. Θα παίξουμε πάρα πολύ αποφασιστικά και αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την πιθανότητα πέμπτου παιχνιδιού. Ούτε μπορεί κανείς να κοιμηθεί ή να είναι ήσυχος. Κατά τη γνώμη μου παίζουμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και πρέπει να παλέψουμε κάθε μπάλα, κάθε κατοχή και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι η μοναδική μας επιδίωξη», υπερθεμάτισε ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Μπαρτζώκας και προχώρησε στην ανάλυσή του.
«Νομίζω πως όποιος καταλαβαίνει λίγο το μπάσκετ μπορεί να δει πού στοχεύσαμε και αν κάνει ένα καλό διάβασμα των στατιστικών να δει πού είναι δυνατή η Ρεάλ. Το μεγάλο της όπλο είναι η μεγάλη εμπειρία, έχουν τίτλους οι παίκτες της. Η Ρεάλ χτίστηκε φέτος για να πάρει την Ευρωλίγκα με μια σειρά κινήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Ακούω ότι ο Μίροτιτς του χρόνου θα είναι στους Μπουλς, ο Γιουλ στους Ρόκετς και φέτος είναι η μεγάλη τους ευκαιρία. Θέλουμε να κερδίσουμε και να τους βάλουμε πίεση. Περιμένουμε την στήριξη του κόσμου όπως και στο τρίτο ματς. Θέλω να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί».
«Να σας αναφέρω χαρακτηριστικά πως ο Πρίντεζης έλειπε καιρό και έπαιξε τρία ματς σε δέκα ημέρες. Είδατε τον Κάρολ, ο οποίος είναι ποιοτικός παίκτης ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί. Χρειάζεται και λίγη τύχη για να κερδίσεις τη Ρεάλ. Ο Πέτγουεϊ έχει ένα μικρό τράβηγμα στον προσαγωγό, δεν θα κάνει προπόνηση και εάν ήταν οποιοδήποτε άλλο ματς δεν θα έπαιζε. Μας βοήθησε στο τρίτο ματς, έβγαλε μεγάλη ενέργεια και ελπίζω να μπορεί να μας βοηθήσει και αύριο (23/4). Θα ετοιμάσουμε και εμείς κάποιο καινούργιο στοιχείο στην άμυνα, αλλά κατά τη γνώμη μου σημαντικότερο ρόλο παίζει η πνευματική προετοιμασία των παικτών γι’ αυτή τη σειρά. Ο Στράτος θα κάνει προπόνηση σήμερα, οπότε θεωρώ πως είναι όχι απλά παρακινδυνευμένο, αλλά παράλογο να τον βάλουμε. Ελπίζω να κερδίσουμε και να μπορεί να μας βοηθήσει μετά», ευχήθηκε ο 49χρονος τεχνικός ευελπιστώντας να εξαντληθεί η σειρά στους πέντε αγώνες.
Πρίντεζης: «Ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα»
Από την πλευρά του, ο Γιώργου Πρίντεζης δήλωσε: «Θεωρώ πως όλα αυτά, η ψυχολογία και η τακτική, η ενέργεια, το πλάνο και η ατμόσφαιρα, συνέβαλαν στο να γίνει το 2-1. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Θεωρώ ότι σε αυτά τα παιχνίδια ιδιαίτερα σε βάθος παιχνιδιών, παίζουν ρόλο πολλά. Η τύχη, οι προσωπικότητες, το πλάνο, τα κλειδιά των ομάδων. Παίζουν πολλά ρόλο, είναι παιχνίδια τα οποία σε οδηγούν στο Φάιναλ Φορ και χρειάζεται προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.
Κάθε φορά είναι κάτι διαφορετικό, χθες ήμουν εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος, ελπίζω να μην χρειαστεί να βάλουμε κάποιο μεγάλο σουτ. Δεν θεωρώ πως έχουμε πάρει τόσους πολλούς τίτλους που έχουμε χορτάσει. Στη χώρα που ζούμε και στον χώρο που είμαστε, πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα ποιος είσαι και να βελτιώνεσαι. Παίζεις πάντα για τον κόσμο και την ομάδα που είσαι».