Ποδοσφαιριστής της υποψήφιας κυπελούχου Ευρώπης Ντόρτμουντ είναι και με τη βούλα πλέον ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ο οποίος μετά από εισήγηση του προπονητή κ. Γιούργκεν Κλοπ και αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών με την ομάδα της Βεστφαλίας.

Η απερχόμενη πρωταθλήτρια Γερμανίας μπήκε σφήνα στις διαπραγματεύσεις της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τη Βέρντερ Βρέμης και παρά το γεγονός ότι ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή κ. Νίκος Κλιτσίδης μετέβη στη Γερμανία προκειμένου να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία, εν τέλει ο Παπασταθόπουλος εντάχθηκε στο ρόστερ της Ντόρτμουντ.

Ο διεθνής αμυντικός εντυπωσιάστηκε από την άριστη υποδοχή που του επεφύλλασαν οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας και από τον επαγγελματισμό του συλλόγου, ο οποίος παρότι δίνει αύριο (25/5) στο Λονδίνο τον πιο σπουδαίο αγώνα της τελευταίας δεκαπενταετίας, λειτουργεί υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα και μεριμνά για το μέλλον του.

Παράγοντες, ιατρικό επιτελείο, υπάλληλοι, μεταγραφικός σχεδιασμός δουλεύουν «ρολόι» στη Ντόρτμουντ, κάτι που επισημάνθηκε και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Μετά την ολοκλήρωση και του τυπικού μέρους της συμφωνίας, ο Παπασταθόπουλος ενδέχεται να μεταβεί στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην ομάδα του και στην Μπάγερν Μονάχου.