Για 13η σερί σεζόν ο διεθνής άγγλος μέσος Φρανκ Λάμπαρντ θα φοράει τη φανέλα της Τσέλσι. Ο 35χρονος αρχηγός της Τσέλσι, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στην αποχώρηση από την ομάδα του Λονδίνου, εν τέλει θα παραμένει κάτοικος «Στάμφορντ Μπριτζ» καθώς υπέγραψε τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου του με τους πρωταθλητές Ευρώπης (μέχρι το επόμενο Σάββατο) και τους κατόχους του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η παραμονή Λάμπαρντ αποτελεί ένα ακόμη σημάδι για την επικείμενη μεγάλη επιστροφή του πορτογάλου κόουτς κ. Ζοζέ Μουρίνιο, με τον οποίο ο Λάμπαρντ διατηρεί εξαιρετική σχέση.

Μόλις λίγες ώρες μετά τη νίκη στον τελικό επί της Μπενφίκα, η Τσέλσι ανακοίνωσε τη συμφωνία των δύο πλευρών με τον Λάμπαρντ να δηλώνει πανευτυχής: «Είμαι κατενθουσιασμένος. Ολοι γνωρίζουν ότι ήθελα να παραμείνω στην Τσέλσι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αμπράμοβιτς για όλα όσα έκανε για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Αγαπώ τον σύλλογο, το επιτελείο, τους παίκτες και ειδικά τους οπαδούς, που μου έχουν συμπεριφερθεί φανταστικά από τη μέρα που ήρθα στην Τσέλσι».

Ο Λάμπαρντ, ο οποίος αποκτήθηκε το 2001 από τη Γουέστ Χαμ αντί 15 εκατ. ευρώ έχει σκοράρει 203 γκολ με τους Μπλε, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου καθώς το περασμένο Σάββατο ξεπέρασε τον Μπόμπι Τάμπλινγκ που αγωνίστηκε από το 1959 ως το 1970. Επίσης ο Λάμπαρντ βρίσκεται στην τρίτη θέση των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές (με 607) στον σύλλογο πίσω από τον Ρον Χάρις (795) και τον Πίτερ Μπονέτι (729).