Μέσα στην πίκρα του για τον άδικο χαμό του 32χρονου γιου του, ο οποίος υπέφερε από διαβήτη και η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από πνευμονική εμβολή εξαιτίας ενδοφλέβιας και όχι στοματικής χορήγησης ναρκωτικού φαρμάκου, ο ιδιοκτήτης των Λος Αντζελες Κλίπερς κ. Ντόναλντ Στέρλινγκ πήρε μια ελάχιστη δόση χαράς βλέποντας τον ηγέτη της ομάδας του Κρις Πολ να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι (93-91) επί των Μέμφις Γκρζίλις στην εκπνοή της δεύτερης αναμέτρησης των πλέι οφ του ΝΒΑ.
Ο 28χρονος «ταχυδακτυλουργός», οι ετήσιες αποδοχές του οποίου για την τρέχουσα και τελευταία χρονιά του διετούς συμβολαίου του, αγγίζουν τα 18 εκατ. δολάρια (περίπου 14 εκατ. ευρώ), πιέστηκε αρκετά από τον Τόνι Αλεν στην τελευταία φάση, ωστόσο βρήκε τη δύναμη να «πάρει» τον δεξιό διάδρομο και με ένα δύσκολο σουτ να στείλει την μπάλα στο καλάθι των Γκρίζλις, οι οποίοι επιστρέφουν στην έδρα τους με στόχο να ανατρέψουν το 0-2 στη σειρά των αγώνων για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.
«Τον πιέσαμε αρκετά, αλλά το παιδί πήρε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Είναι σπουδαίος παίκτης και πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι», δήλωσε ο προπονητής των Γκρίζλις κ. Λάιονελ Χόλινς, ενώ ο Αλεν, που ανέλαβε να μαρκάρει τον Πολ στην τελευταία φάση ήταν περίλυπος: «Οφειλα να τον οδηγήσω αριστερά, αλλά κατάφερε να πάρει τον δεξιό διάδρομο, που είναι ο αγαπημένος του στα κρίσιμα λεπτά των αγώνων. Αναμφισβήτητα απογοήτευα την ομάδα μου. Επρεπε να τον στείλω στην αριστερή, αδύναμη πλευρά του».
Εν τω μεταξύ, στον άλλο αγώνα της χθεσινής (22/4) βραδιάς στο ΝΒΑ, οι Σικάγο Μπουλς έγιναν η πρώτη ομάδα, που κατάφερε φέτος να «σπάσει» την έδρα αντιπάλου. Με κορυφαίους τους Κάρλος Μπούζερ (13 π., 12 ρ.), Λούολ Νενγκ (15 π., 10 ρ.) και Γιοακίμ Νοά (11 π., 10 ρ.), οι «Ταύροι» νίκησαν (90-82) τους Νετς στο Μπρούκλιν και ισοφάρισαν (1-1) τη σειρά των αγώνων, που τώρα μεταφέρεται στο Σικάγο.