Η UEFA μετά την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, προχωράει και στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εθνικών ομάδων από την οποία θα έχει και ίδιον όφελος. Σύμφωνα με τον γενικό της γραμματέα κ. Τζιάνι Ινφαντίνο, η κεντρική διαχείριση θα τεθεί σε ισχύ το 2014 με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2016 και του Mundo 2018. Η UEFA έχει έλθει σε συμφωνία με την εταιρεία CAA Eleven της EBU (Γιοροβίζιον) και η οποία θα διαπραγματευθεί τα δικαιώματα με τα ενδιαφερόμενα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια.
Επί του παρόντος η EBU έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα 30 εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα των: Αυστρίας, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανίας, Αρμενίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Σκοπίων, Λευκορωσίας, Ουγγαρίας, Γεωργίας, Ισραήλ, Ιρλανδίας, Ισλανδίας, Κύπρου, Λετονίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Μάλτας, Μολδαβίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Τσεχίας, Ελβετίας και Εσθονίας.
Συμφωνία με την EBU δεν έχουν υπογράψει οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της γηραιάς ηπείρου όπως οι Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία αλλά και η Ελλάδα, προφανώς επειδή συνεργάζονται ήδη με συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια.
Κατά τον κ. Ινφαντίνο η UEFA θέλοντας να αυξήσει το ενδιαφέρον για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το 2014 θα εφαρμόσει την «εβδομάδα ποδοσφαίρου». Εν ολίγοις οι αγώνες των εθνικών ομάδων δεν θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή και Τρίτη όπως τώρα, αλλά έξι μέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη έως και την Τρίτη.
Η EBU στα πρότυπα του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ όρισε και τις ώρες διεξαγωγής τους. Τα Σαββατοκύριακα η ώρα έναρξης των αγώνων ορίστηκε στις 18.00 και 20.45 (ώρα κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή 19.00 και 21.45 ώρα Ελλάδας). Την Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη θα ξεκινάνε στις 20.45 (21.45 ώρα Ελλάδας).
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ινφαντίνο με την «εβδομάδα ποδοσφαίρου» οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να παρακολουθούν περισσότερα παιχνίδια καθώς καθημερινά θα διεξάγονται από 8-10 αγώνες και όχι 20-30 όπως συμβαίνει τώρα κάθε Παρασκευή και Τρίτη.