Την αναστολή διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων που περιλαμβάνονταν στο αγωνιστικό καλαντάρι του 2013 ανακοίνωσε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΓΟ καταγγέλει ότι με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 27 του Νόμου 4110/2013, οποιαδήποτε χρηματοδότηση της Πολιτείας προς τις αθλητικές ομοσπονδίας πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσα από μία διαδικασία «γραφειοκρατικών εμποδίων» και «χρονοβόρων ελέγχων».

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΓΟ δεν έχει λάβει χρήματα έναντι της τακτικής επιχορήγησης της ΓΓΑ και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να διοργανώσει τους προγραμματισμένους αγώνες.

Η ομοσπονδία γυμναστικής επισημαίνει ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει απευθύνει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι φορείς που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να εξαιρούνται της διάταξης αυτής, η οποία αφήνει περιθώριο ακόμη και για πλήρη απόρριψη της (εγκεκριμένης από το υφυπουργείο Αθλητισμού) επιχορήγησης «εφόσον η δημοσιονομική κατάσταση του Κράτους δεν την καθιστά εφικτή».