Τη βεβαιότητα ότι η πάλη θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως να προσδιορίσει το πότε, εξέφρασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σεργκέι Μπούμπκα. Ο παλαίμαχος Ουκρανός αθλητής του επί κοντώ και κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ στον ανοιχτό και κλειστό στίβο, κάλεσε τους ολυμπιονίκες της πάλης να μην επιστρέφουν τα μετάλλιά τους, υποστηρίζοντας ότι η ΔΟΕ είχε σοβαρές ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργούσε η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης.

«Η πάλη έχει αρκετά καλούς δείκτες ανάπτυξης παγκοσμίως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι ουραγός αναφορικά με την τηλεθέαση και την πώληση των εισιτηρίων. Η οργάνωση και οι δομές της FILA δεν ήταν όμως το ίδιο καλές καθώς δεν διαθέτει επιτροπή αθλητών, επιτροπή γυναικών, επιτροπής ηθικής και κώδικα ηθικής. Επιπλέον άλλαζε συνεχώς τους κανονισμούς του αθλήματος» υπογράμμισε.

Ο Μπούμπκα αποκάλυψε ότι η πάλη έχασε με διαφορά την ψηφοφορία στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕ ως προς το αν θα μείνει αυτή, το μοντέρνο πένταθλο ή το χόκεϊ στο χόρτο εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. «Στη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου υπέρ της αποβολής του μοντέρνου πεντάθλου και του χόκεϊ στο χόρτο ψήφισαν από 3 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και 8 υπέρ της αποβολής της πάλης» ανέφερε.
Ο Μπούμπκα δήλωσε σίγουρος για την επιστροφή της πάλης στο ολυμπιακό πρόγραμμα, καλώντας παράγοντες και αθλητές να επιστρέφουν τα μετάλλιά τους, να μην να κάνουν απεργίες πείνας, ούτε να ανοίξουν πόλεμο με τη ΔΟΕ. «Η εισήγηση αποβολής της πάλης δεν είναι πρόβλημα της ΔΟΕ αλλά της FILA. Οι επαγγελματίες παράγοντες της διεθνούς ομοσπονδίας πάλης σε σύντομο χρονικό διάστημα οφείλουν να διορθώσουν τα λάθη και τις αδυναμίες που τους υποδείχτηκαν. Εν ολίγοις πρέπει να δουλέψουν» τόνισε ο κορυφαίος επικοντιστής όλων των εποχών.