Ενα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως η πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ με ανατροπή του σκορ μέσα στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ενώ τίποτα δεν συνηγορεί σε μία τέτοια εξέλιξη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, είναι από μόνο του να αλλάξει τη διάθεση ενός ποδοσφαιριστή με υψηλές φιλοδοξίες, απαιτήσεις και στόχους όπως ο στις αρχές της σεζόν ενοχλημένος από τη μεταχείρισή του στη Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πορτογάλος σουπερστάρ της Βασίλισσας και καθοριστικός σκόρερ σχεδόν σε όλες τις σημαντικές αναμετρήσεις της, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα στο «Θέατρο των Ονείρων» ότι «εδώ έζησα κάποια φανταστικά χρόνια και δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω στη Ρεάλ, είμαι καλά στη Μαδρίτη».

Είχε προηγηθεί η θερμή υποδοχή των οπαδών της Μ. Γιουνάιτεντ οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους χαρτόνια στα οποία είχαν γράψει πόσο τους λείπει η παρουσία του. Εκείνος δεν πανηγύρισε το νικητήριο γκολ, έδειχνε συγκινημένος και ελαφρώς προβληματισμένος με το σφύριγμα της λήξης, ενώ τόσο στην αρχή όσο και μετά το τέλος του αγώνα χαιρέτησε το κοινό δείχνοντας με χαρακτηριστικές κινήσεις την καρδιά του.

«Η υποδοχή που μου επιφύλασσαν ήταν πραγματικά απίστευτη. Ηταν πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Δεν έχω λέξεις για εκφράσω αυτό που νιώθω. Οι φίλαθλοι με έκαναν να ντρέπομαι και δεν έπαιξα όπως παίζω συνήθως. Ππως και να έχει βοήθησα την ομάδα μου, νιώθω χαρούμενος μέσα μου, αλλά και λίγο στεναχωρημένος που αποκλείστηκε η Γιουνάιτεντ» δήλωσε ο Ρονάλντο ενώ δεν πήρε θέση για την επίμαχη φάση της αποβολής του συμπατριώτη του Νάνι.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα τι έκανε ο Νάνι και αποβλήθηκε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο», ανέφερε σχετικά κι ενώ οι άγγλοι δημοσιογράφοι συνέχισαν να πιέζουν προσπαθώντας να εκμαιεύσουν κάτι περισσότερο: «Μην το κάνετε αυτό σας παρακαλώ, δεν μπορώ να πω οτιδήποτε για μία φάση που δεν έχω δει» επανέλαβε ο εμφανώς αλλαγμένος και πιο ώριμος Πορτογάλος. Παλαιότερα, σε αντίστοιχη περίπτωση, θα είχε εκραγεί…