Στο αποκαλούμενο και «Θέατρο των Ονείρων», δύο από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον πλανήτη καθοδηγούμενες από τους (κατά πολλούς) κορυφαίους εν ενεργεία τεχνικούς στον κόσμο, παίζουν απόψε (21.45) τα ρέστα τους για τη συνέχιση της πορείας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη γηπεδούχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο όπως επεσήμανε ο προπονητής της σερ Αλεξ Φέργκιουσον «μόνο αν είμαστε αφελής μπορούμε να πιστεύουμε ότι το εκτός έδρας γκολ στη Μαδρίτη θα μας φτάσει. Πρέπει να σκοράρουμε για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση». Δύσκολα η παραπάνω προσέγγιση να παραπέμπει σε μπλόφα, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που δίνουν πιθανότητες σε ένα τελικό σκορ 0-0.

Το βέβαιο είναι το γκολ χρειάζεται πρωτίστως η φιλοξενούμενη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς εκείνη είναι που αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο. «Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας να σκοράρουμε, είμαστε ομάδα που δημιουργεί τουλάχιστον 4-5 ξεκάθαρες φάσεις για γκολ ακόμα όταν δεν είναι καλή περίοδος για εμάς. Το θέμα είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να αποδειχθούμε εύστοχοι» τόνισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που επιστρέφει στο «Ολντ Τράφορντ», γήπεδο στο οποίο λατρεύτηκε ως ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ. Οι φήμες μάλιστα λένε ότι δεν αποκλείεται να βρεθεί ξανά στα παλιά λημέρια του το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να ακολουθεί την αντίθετη πορεία και να γίνεται παίκτης της Βασίλισσας.

Στον κ. Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά εν πολλοίς και σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, κάθε επίσκεψη στο «Θέατρο των Ονείρων» θυμίζει εκείνο το ματς της σεζόν 2003/04 όταν η δική του (μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) Πόρτο πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τη Μ. Γιουνάιτεντ με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Φρανσίσκο Κοστίνια. Ηταν πάλι Μάρτιος (9 του μήνα συγκεκριμένα) του 2004 όταν ο πορτογάλος τεχνικός, ευρισκόμενος σε έκσταση από το γκολ-πρόκρισης, έτρεξε σαν σπρίντερ πάνω στην πλάγια γραμμή σε έναν πανηγυρισμό που πέρασε στην ιστορία της διοργάνωσης ως ένας από τους πλέον έντονους που έκανε ποτέ οποιοσδήποτε προπονητής.

Ο 50άρης πλέον Special One ισχυρίζεται ότι δεν θα το ξανακάνει! «Ηταν η πρώτη μεγάλη βραδιά της καριέρας μου στη διοργάνωση, πέρασαν εννέα χρόνια από τότε και άλλαξαν πολλά. Δεν θα μπορούσα να κάνω πάλι κάτι αντίστοιχο. Δεν θα κλάψω αν χάσουμε και αποκλειστούμε, αλλά δεν θα τρέξω πάλι 100 μέτρα πάνω στη γραμμή για να το γιορτάσω εφόσον προκριθούμε» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο προπονητής που κατάφερε να αντιστρέψει την κακή μοίρα της Ρεάλ απέναντι στη Μπαρτσελόνα και να την οδηγήσει σε 5 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα απέναντι στους Μπλαουγκράνα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Μουρίνιο δεν έχει φύγει ποτέ νικητής από την έδρα της Μ. Γιουνάιτεντ σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής των Πόρτο και Ιντερ, ωστόσο σε 15 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον σερ Αλεξ μετράει μόλις δύο ήττες γεγονός το οποίο του δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί για την έκβαση της αποψινής αναμέτρησης. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητη η νίκη αφού με οποιαδήποτε ισοπαλία μεγαλύτερη του 1-1, η πρόκριση θα ανήκει στη Ρεάλ.