Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια πήρε η Βέροια με3-1επί του Άρη στο γήπεδο της, βάζοντας παράλληλα τους «κίτρινους» σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα. Ο Καλτσάς αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή για τη Βέροια καθώς πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα της Βέροιας, ενώ ο Ολαϊτάν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των γηπεδούχων. Από ένταση και διακοπές σημαδεύτηκε το ματς,με τους Θεσσαλονικείς να αναμένεται να τιμωρηθούν για όσα έκαναν οι οπαδοί τους.

Ο 23χρονος Καλτσάς – που είχε μπει ως αλλαγή τέσσερα λεπτά πριν φέρει την ισοφάριση – σκόραρε στο 65′ και το 92′. Οι «κίτρινοι» είχαν πάρει το προβάδισμα από το 49′ με τον Αγγελούδη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ολαϊτάν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Βέροια είναι στη 14η θέση με 26 βαθμούς, ο Άρης είναι προτελευταίος με 22 και η Κέρκυρα είναι ουραγός με 20 βαθμούς.

Το ματς…

Το γήπεδο της Βέροιας ήταν ασφυκτικά γεμάτο από τους φιλάθλους του Άρη, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε «Κλεάνθης Βικελίδης». Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ήταν γύρω-γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Παππά να καθυστερεί την έναρξη του αγώνα 16 λεπτά, αφού περίμενε να απομακρυνθούν, κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους ανθρώπους της Σούπερ Λιγκ.

Κι όταν άρχισε το ματς, η ένταση μεταφέρθηκε μέσα στις τέσσερις γραμμές, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να πέφτουν βροχή και τον διαιτητή να αρκείται σε επτά κίτρινες στο α’ ημίχρονο, μάλλον γιατί δεν ήθελε να διαταράξει τις αριθμητικές ισορροπίες. Στο ποδοσφαιρικό μέρος, η Βέροια κυριάρχησε, αλλά έπεσε πάνω στον Διούδη ο οποίος κράτησε το «μηδέν» στο 17′ σε σουτ του Ολαϊτάν και στο 18′ σε διαδοχικές προσπάθειες των Κόστλι, Πέρεθ. Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με έξοχο σουτ στην κίνηση από τον Μπαργκάν στο 38′.

Ωστόσο, στο β’ ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, χάρη στο γρήγορο γκολ του Αρη. Ενα σουτ χωρίς τύχη του Παπαστεριανού στο 49′, έστειλε τη μπάλα «συστημένη» στον Αγγελούδη που από τα 10 μέτρα έστειλε τη μπάλα στη γωνία και άφησε «άγαλμα» τον Λόπεζ. Ο άνθρωπος που έδιωξε γρήγορα το άγχος των γηπεδούχων ήταν ο Καλτσάς στο 65′, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, που έπιασε ένα σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στον Πουλίδο και κατέληξε στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης με προβολή απο κοντά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη, ενώ στο 96′ ο Ολαϊτάν έγραψε το τελικό 3-1 για τη Βέροια η οποία πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της. Αντίθετα, ο Αρης κινδυνεύει πλέον άμεσα με υποβιβασμό.

Το ματς διεκόπη αμέσως μετά το γκολ του Ολαϊτάν για εισβολή οπαδών του Αρη στον αγωνιστικό χώρο και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 20 λεπτά, με την επιστροφή των ομάδων και των διαιτητών στο γήπεδο.

Διαιτητής:Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες:Μπάρμπας, Πέρεθ, Γεωργιάδης, Κόστλι, Καλτσάς – Γιαννιώτας, Παπαστεριανός, Τάτος, Κοέλιο, Αγγελούδης, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος (διαμαρτυρία από τον πάγκο)

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):Λόπεζ, Γεωργιάδης (+90′ Μπερτέν), Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Πέρεθ, Ολαϊτάν, Μπαργκάν (61′ Καλτσάς), Κόστλι

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος):Διούδης, Ψυχογιός (28′ Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Τάτος (90′ Τριανταφυλλάκος), Διαμαντάκος (80′ Τσοκάνης)