Ο Μίτσελ είναι ενθουσιασμένος με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Το έδειξε με τον τρόπο που τον συγχάρηκε στο 88΄ κατά την αντικατάστασή του. Ο ισπανός κόουτς τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και ο 22χρονος δεξιός χαφ φροντίζει να τον δικαιώνει.

Εναντίον του Αρη ο Βλαχοδήμος έκανε ένα υπέροχο α΄ ημίχρονο. Ανέλαβε πρωτοβουλίες, στο ένας εναντίον ενός ήταν καταπληκτικός, είχε 5 σουτ εντός περιοχής και δημιούργησε το γκολ του Μανιάτη. Στην τελική προσπάθεια δεν έχει ακόμη την ψυχραιμία και την ωριμότητα και το έδειξε όταν σε άδειο τέρμα έστειλε από κοντά την μπάλα άουτ.
Ο Βλαχοδήμος δεν ήταν στα πλάνα του κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο πορτογάλος κόουτς τον άφησε εκτός λίστας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα του έδωσε ελάχιστες ευκαιρίες. Ποτέ δεν τον ξεκίνησε βασικό. Περισσότερες φορές είδε έναν αγώνα από την εξέδρα παρά από τον πάγκο των αναπληρωματικών.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Βλαχοδήμος είχε βρεθεί με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού. Ακόμη και ο ίδιος είχε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα ήταν προτιμότερο να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα που θα του εξασφάλιζε θέση βασικού. Είχε μάλιστα συζητήσει με την Ξάνθη το ενδεχόμενο επιστροφής του. Η αλλαγή προπονητή τον έβγαλε από την αφάνεια. Ο Μίτσελ τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά χρίζοντάς τον βασικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Βλαχοδήμος άρπαξε την ευκαιρία. Εναντίον της Λεβάντε και του Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», απέδειξε ότι κακώς ο Ζαρντίμ τον είχε θέσει στο περιθώριο.

Τα τερτίπια του Πίνο

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πάμπλο Πίνο Ο Κολομβιανός ήταν ελεύθερος και στον Πειραιά μπήκαν στον πειρασμό να του δώσουν την ευκαιρία να δείξει τα προσόντα που δεν μπόρεσε να δείξει στην Τουρκία. Ο Πίνο αν ήταν σοβαρός επαγγελματίας, εναντίον του Αρη ίσως αγωνίζονταν στη θέση του Βλαχοδήμου. Αν αυτού είδε το παιχνίδι από το σπίτι του. Το Σάββατο απουσίασε αδικαιολόγητα από την προπόνηση και ο Μίτσελ τον έστειλε στη διοίκηση για τα περαιτέρω.
Ηταν το δεύτερο παράπτωμα του Κολομβιανού σε διάστημα ολίγων εβδομάδων. Ο Αντώνης Νικοπολίδης τον είχε διώξει από την αποστολή πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό, επειδή αρνήθηκε να κάνει προθέρμανση
χολωμένος που δεν ήταν στην ενδεκάδα.
Ο Πίνο ως προς την συμπεριφορά του, θυμίζει όλο και περισσότερο τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα τελευταία του. Ο αργεντινός άσος το 1989 δεν ακολούθησε την αποστολή της Νάπολι στη Μόσχα όπου θα αντιμετώπιζε την Σπαρτάκ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάπου ξεχάστηκε και δεν έδωσε το παρών στο ραντεβού, έγραφε ο Τύπος.

Την ημέρα του αγώνα ταξίδεψε στην σοβιετική πρωτεύουσα με ιδιωτικό αεροπλάνο. Ο τότε προπονητή της Νάπολι και μία δεκαετία αργότερα του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Μπιγκόν δεν του έδωσε φανέλα βασικού. Η Νάπολι αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι και από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Μαραντόνα στην Ιταλία.

Το Σάββατο πιθανότατα ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον Πίνο στον Ολυμπιακό.