Εκτός από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε και άλλους τρείς αγώνες.

Στα Χανιά, ο Πλατανιάς κατέβαλε με 2 -1 τον Παναθηναϊκό, (38′ Ουκάρ, 59′ Αναστασάκος – πέναλτι, 71′ Τοτσέ – πέναλτι) ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας επεκράτησε του Πανιωνίου με 2-1 (1′ Ντε Μπλάσις, 39′ Ουσέρο, 89′ Κολοβός).. Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα και η Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.


Κέρκυρα – Βέροια 1 – 1

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Κέρκυρας με τη Βέροια, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «Φαίακες» προηγήθηκαν στο 41′ με τον Γκούμα, αλλά έμειναν με δέκα παίκτες από το 63′, λόγω αποβολής του Γιάντση, και η «Βασίλισσα του Βορρά» ισοφάρισε στο 88′ με τον Ολαϊτάν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με πολλές διακοπές, χωρίς καθόλου ρυθμό και με τις δύο ομάδες να επιχειρούν με κάποια σουτ να απειλήσουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Στο 41΄, όμως, μετά από κόρνερ του Γιάντση, ο Γκούμας (ο οποίος είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα αντί του Ηλιάδη) πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στάθηκε άτυχη στο 50΄, όταν το σουτ του Ολαϊτάν σταμάτησε στο δοκάρι του Αναστασόπουλου. Η αποβολή του Γιάντση με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63΄ είχε ως συνέπεια οι παίκτες της Κέρκυρας να οπισθοχωρήσουν και να προσπαθήσουν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ.

Η υπεροχή της μακεδονικής ομάδας ήταν φλύαρη, αλλά στο 88΄ η σέντρα του Γκιγιέρμο από αριστερά έδωσε την ευκαιρία στον Ολαϊτάν, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, να πηδήξει ψηλά και με κεφαλιά να «γράψει» το τελικό 1-1, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο της «Βασίλισσας του Βορρά».

Οι αγώνες του Σαββάτου 24/11 – Ηττα – σοκ της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό

Με γκολ του Ναπολεόνι στο 81′ ο Λεβαδειακός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια της Ένωσης για να μείνει στην κατηγορία.

Ο Ατρόμητος με γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη στο 93′(!) επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο Περιστέρι, ενώ και ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με το ίδιο σκορ, 1-0, τον ΟΦΗ με γκολ του Ντε Βινσέντι.

Η 12η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου με την αναμέτρηση Πανθρακικού – Αρη στις 19.30