Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από τον Πανιώνιο με το σκεπτικό ότι θα αποτελούσε τον διάδοχο του Νίκου Γεωργέα στο δεξί άκρο της κιτρινόμαυρης άμυνας. Εκανε μία καλή πρώτη σεζόν, έπεισε ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και να διαγράψει ικανοποιητική καριέρα στην ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση ο Γιάννης Κοντοές δεν περίμενε ότι την επόμενη σεζόν θα λογιζόταν ως ο (εντός των αποδυτηρίων και αγωνιστικών χώρων) ηγέτη της Ενωσης!

Κι όμως αυτή είναι πλέον η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από την ΑΕΚ (ή και από την ενεργό δράση) αποχώρησαν δίχως να αντικατασταθούν με ανάλογες φιγούρες, ποδοσφαιριστές οι οποίοι επί σειρά ετών αποτελούσαν σημεία αναφοράς για την ομάδα (όπως οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Παντελής Καφές κ.α.), ενώ η αναγκαστική αλλαγή πλεύσης με την (τρόπον τινά) «βίαιη» στροφή σε ποδοσφαιριστές νέους και παντελώς άπειρους προκάλεσε την απομάκρυνση των πιο έμπειρων παικτών της περυσινής σεζόν.

Ελλείψει προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να βγουν μπροστά στα δύσκολα, να συμβουλέψουν τους νεότερους αλλά και να ηγηθούν εντός των γηπέδων, ο 26χρονος αμυντικός δεν φοβήθηκε να αναλάβει πρωτόγνωρες για εκείνον ευθύνες. Διότι αφενός δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που βάσει των ικανοτήτων του μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω ή να καθορίσει την εξέλιξη ενός αγώνα και αφετέρου ουδέποτε στο παρελθόν είχε υπάρξει προφανής λόγος για να εμφανίσει αρχηγικές τάσεις.

Παίζει παντού…

«Εφέτος έχουμε αυξημένη υποχρέωση απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ διότι το περασμένο καλοκαίρι υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε ως το τέλος μία οικογένεια και να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και αυτή τη στιγμή τα τινάζετε όλα στον αέρα» είχε πει στους διοικούντες τις ημέρες της μεγάλης κρίσης, όταν ο κ. Ανδρέας Δημητρέλλος αποφάσιζε την απομάκρυνση του κ. Βαγγέλη Βλάχου η οποία είχε ως επακόλουθο την αποχώρηση του κ. Θωμά Μαύρου γιατί θεώρησε ότι «καπελώθηκε».

Και σε αγωνιστικό επίπεδο όμως, ο πρώην αμυντικός του Πανιωνίου είναι ο πλέον συνεπής και αξιόπιστος σε απόδοση από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο ως σήμερα πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ αν μπορεί να δοθεί ένα τέτοιο (άτυπο) βραβείο σε ένα σύνολο που βρίσκεται στον πάτο τα βαθμολογίας και απειλείται με υποβιβασμό.

Την εμπειρία και την ικανότητά του άλλωστε προσπαθεί να «ξεζουμίσει» άλλωστε και ο γερμανός προπονητής της Ενωσης κ. Εβαλντ Λίνεν ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει ως αριστερό μπακ και δεξιό χαφ-εξτρέμ ενώ στο κυριακάτικο ματς απέναντι στη Βέροια θα τον δραστηριοποιήσει σε ρόλο στόπερ προκειμένου να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Πορτογάλου Γιάγκο.