Ο αγωνιστικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό που για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα στραβοπάτησε. Οι Πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Λιβαδειάς, έφτασαν μόλις τους τρεις βαθμούς (!) στη Σούπερ Λίγκα και βρίσκονται εννέα πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αντιθέτως, η ομάδα του πολυνίκη τεχνικού στα ελληνικά γήπεδα κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέμεινε αήττητη και σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα με οχτώ βαθμούς…

Το στραπάτσο (3-0) της περασμένης Πέμπτης που υπέστη το Τριφύλλι από τη σλοβένικη Μάριμπορ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ φαίνεται ότι δεν αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και τον τεχνικό της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς το θέαμα που παρουσίασαν (και) απέναντι στον σύλλογο του Περιστερίου ήταν αποκαρδιωτικό. Μολονότι, ο πορτογάλος προπονητής παρέταξε μια ενδεκάδα με πέντε νέα πρόσωπα (Πίντο, Μαρίνος, Μαυρίας, Φορναρόλι και Τοτσέ, αντί των Βελάσκες, Κατσουράνη, Ζέκα, Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλου) συγκριτικά με την αναμέτρηση του Μάριμπορ, οι Πράσινοι παρουσίασαν τις ίδιες παθογένειες στο παιχνίδι τους και την ίδια αναποτελεσματικότητα.

Μάλιστα αν και κατόρθωσαν να προηγηθούν στο σκορ (40’) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τοτσέ (αυτό ήταν το πρώτο γκολ από σέντερ φορ των Πρασίνων από το ξεκίνημα της σεζόν!), δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους για τέταρτο συνεχόμενο ματς καθώς στο 76’ ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από προσπάθεια του Μπέλιτς και λανθασμένη αμυντική αντίδραση του Ζέκα (στον ΠΑΟ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ).

Για ακόμη μια αγωνιστική στον Παναθηναϊκό εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία (αυτή τη φορά) του κ. Σπάθα, που πράγματι υπέπεσε σε αρκετά φαλτσοσφυρίγματα. Μάλιστα, έκδηλος ήταν ο εκνευρισμός των Πρασίνων, όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν ο πρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννης Αλαφούζος έγραψε στο twitter: «Μόλις ο Σπάθας, έβγαλε προκλητικά κάρτα σε Σπυρόπουλο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος…», ενώ προηγουμένως είχε καταφερθεί και εις βάρος της Nova που μετέδιδε τον αγώνα, λέγοντας: «Η nova ως συνήθως αντιπαναθηναϊκή… Μήπως θα έπρεπε να αντιδράσουν οι οπαδοί του ΠΑΟ;»

Από την πλευρά του, ο κ. Φερέιρα, που ουκ ολίγες φορές διαμαρτυρήθηκε για αποφάσεις του κ. Σπάθα, μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε λόγο για «έλλειψη αυτοπεποίθησης και τύχης» και συμπλήρωσε: «Πραγματικά δεν θέλω να πω τίποτα για το ματς που κάναμε σήμερα. Ηταν ένας αγώνας που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει», ενώ ο κ. Μπάγεβιτς είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί έκαναν αυτά που συζητούσαμε τις τελευταίες δύο ημέρες. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, όμως εμείς κάναμε δύο ευκαιρίες για γκολ. Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός σκόραρε και μετά το γκολ ρισκάραμε για να ισοφαρίσαμε. Θα μπορούσαμε και να είχαμε κερδίσει».

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους οπαδούς του ΠΑΟ να αποδοκιμάζουν τον διαιτητή της αναμέτρησης αλλά και τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας για τη νέα κάκιστη εμφάνιση, ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ύψωσαν ένα πανό με την υπογραφή της Θύρας 13 που έγραφε: «Η υπομονή μας τελείωσε!!! Ματώστε τη φανέλα με το Τριφύλλι που φοράτε γιατί…».

Την ερχόμενη Κυριακή (30/9, 18.15) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Πίντο, Μπουμσόνγκ (65′ Βελάσκες), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (80′ Κουίνσι), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (58′ Ζέκα), Τοτσέ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (72′ Μπέλιτς), Μπρίτο, Σουμπίνιο (80′ Καραμάνος), Επστάιν, Κούτσι (90’+3 Γκαρσία)

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης (25/9, 17.00) είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, που αναμένεται να επιφέρει στη διοίκηση των Πρασίνων σαρωτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις των προέδρου, των αντιπροέδρων και βασικών στελεχών της ομάδας. Ο νυν πρόεδρος πάντως κ. Δημήτρης Γόντικας θα παραμείνει στο Τριφύλλι σε άλλο πόστο, ενώ ενεργό ρόλο στη διοίκηση αναμένεται να έχει ο κ. Αλαφούζος και πιθανώς οι κκ. Χρήστος Παναγόπουλος και Γιάννης Παναγιωτίδης. Είναι ενδεικτικό ότι από το περιβάλλον του προέδρου της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» έκαναν λόγο για «έναρξη της εποχής Αλαφούζου στον ΠΑΟ»


Η Βαθμολογία


Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

  • ΚΕΡΚΥΡΑ – Ο.Φ.Η.
    17:15NS2
  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – A.E.K.
    17:15NS1
  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    19:30NS2

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

  • ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ
    16:00NS1
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ
    18:15NS1
  • ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ
    18:15NS2
  • Π.Α.Ο.Κ. – ΑΡΗΣ
    20:30NS1

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012

  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
    20:30NS2