Όπως ήταν φυσικό η μεταγραφή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την Αρσεναλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς της ομάδας ου Λονδίνου.

Μάλιστα ο τεχνικός των Κανονιέρηδων κ. Αρσέν Βενγκέρ ήταν σαφώς απογοητευμένος, αλλά τόνισε ότι δεν είχε άλλη επιλογή. «Πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δυστυχώς για εμάς. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Δεν είναι ποτέ όμορφο να χάνεις παίκτες τέτοιας ποιότητας, αλλά είχε μόλις ένα χρόνο συμβόλαιο, οπότε δεν είχαμε επιλογή. Ήδη έχουμε αποκτήσει τον Ζιρού και τον Ποντόλσκι, οι οποίοι από την αρχή είχαν αποκτηθεί με σκοπό να καλύψουν την αποχώρηση του Φαν Πέρσι».

Όσο για τις κρίσεις των βρετανικών Μέσων, είναι πολλές και διαφορετικές. Η Έιμι Λορενς, κεντρική αρθρογράφος στον Guardian αναφέρει ότι: «Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει τρεις νέους επιθετικογενείς παίκτες, τον Ζιρού, τον Ποντόλσκι και τον Καθόρλα για να αντικαταστήσει έναν με ιστορικό τραυματισμών που προβλημάτιζε», ενώ τονίζει ότι: «Η Άρσεναλ ξέρει καλά τη θέση της στον οικονομικό πίνακα του ποδοσφαίρου. Ξέρουν ότι το να κρατήσουν έναν παίκτη που αξίζει 20 εκατομμύρια λίρες και βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του δεν αποτελεί επιλογή». Από την πλευρά του, ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, Πολ Γουίλσον, τονίζει ότι ο Ολλανδός μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό κομμάτι στο παζλ της Γιουνάιτεντ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπεν Σμιθ του BBC.

Ο γνωστός οπαδός της Άρσεναλ και δημοσιογράφος του CNN πάντως, Πιρς Μόργκαν, δεν κατάφερε να κρύψει την δυσαρέσκειά του και «βομβάρδισε» με αλλεπάλληλα tweets! «Αν ο Φαν Πέρσι πήγαινε στο εξωτερικό θα το καταλάβαινα. Θα το αποδεχόμουν έστω και δύσκολα Αλλά να πάει στην πρώτη αντίπαλό μας; Είναι ασυγχώρητο», «Είναι αστείο, αλήθεια νόμιζα ότι ο Φαν Πέρσι ήταν διαφορετικός. Αποδείχτηκε όμως ένας ακόμα μισθοφόρος».

«Δάκρυα για τον Πιρς, τα πιο γρήγορα tweets που έχω δει. 5.000 σε 20 λεπτά», έγραψε ο Ρίο Φέρντιναντ.