Στα 82.40μ κάρφωσε ο Σπύρος Λεμπέσης το ακόντιό του στην δεύτερη προσπάθειά του στο Α’ γκρουπ των προκριματικών του ακοντισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς ξεπέρασε το όριο που ήταν 82μ.!

Ο Έλληνας αθλητής είχε δείξει από την αρχή τις άγριες ορέξεις του καθώς στην πρώτη προσπάθειά του είχε κάνει 81.80μ. Το εφετινό ατομικό ρεκόρ του είναι 83.02μ.

«Ένιωσα ότι ήμουν πολύ καλά και θα ήταν κρίμα να μην πετύχω τον στόχο μου. Σαν σήμερα απεβίωσε ο παππούς μου που έχω το όνομά του και με λάτρευε και ήθελα να του αφιερώσω αυτήν την πρόκριση. Επίσης θα ήθελα να τη αφιερώσω στον θείο μου τον Γιώργο, που μένει στο Σικάγο, και είναι αυτός που με έμαθε ακόντιο» είπε ο Σπύρος Λεμπέσης αμέσως μετά την επιτυχία του.

Ο τελικός του ακοντισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο και θα ξεκινήσει στις 21:20.

Οι τρεις αθλητές που έπιασαν το όριο των 82 μέτρων από το α’ προκριματικό γκρουπ:

1. Αντρέας Τόρκιλντσεν (Νορβηγία) 84.47μ.
2. Σπύρος ΛΕΜΠΕΣΗΣ (Ελλάδα) 82.40
3. Στούαρτ Φαργκουχάρ (Νέα Ζηλανδία) 82.32

Επίσης, υποψηφιότητα για πρόκριση στον τελικό από το α’ προκριματικό γκρουπ έβαλαν με τις επιδόσεις τους οι Άρι Μάνιο (Φινλανδία) με 81.99μ., Τίνο Χάμπερ (Γερμανία) με 80.39μ. και Λέσλι Κόουπλαντ (Φίτζι) με 80.19μ.

Δεν προκρίνεται ο Τσάκωνας

Ο Λυκούργος Τσάκωνας τερμάτισε πέμπτος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200μ, δεν προκρίνεται στον τελικό του αγωνίσματος, ωστόσο με το 20.52 ισοφάρισε την καλύτερή του ατομική επίδοση.

Εκτός τελικού ο Δουβαλίδης

Εκτός τελικού στα 110μ. εμπ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με επίδοση 13.77 και αποκλείστηκε.

O Κώστας Δουβαλίδης μάλλον δεν πίστεψε στην πρόκριση όσο θα έπρεπε, στην 1η ημιτελική σειρά των 110μ., με αποτέλεσμα να καταλάβει την 7η θέση με 13.77, επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει, αφού μόλις στα προκριματικά είχε κάνει 13.40 (13.37 είναι το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ) και να αποκλειστεί.

«Κάποια στιγμή χτυπήσαμε με το Βέλγο που έτρεχε δίπλα μου, κάπου εκεί αποσυντονίστηκα, παραπάτησα και χτύπησα σε αρκετά εμπόδια. Είναι λεπτά τα σημεία και παρά το γεγονός ότι ήταν μια μικρή επαφή, μέτρησε για τη συνέχεια της κούρσας. Αυτά δυστυχώς τα έχουν τα εμπόδια, είδατε τι συνέβη και με τον Ξιάνγκ που τραυματίστηκε στα προκριματικά. Ήμουν σε καλή κατάσταση και στο ζέσταμα που έκανα νωρίτερα έξω ένιωθα πολύ καλά. Αλλά είναι αυτό που λέμε πάντα, ο αγώνας είναι αγώνας και δεν ξέρεις τι θα βγει. Πριν μπω στην κούρσα ο προπονητής μου (σ.σ. ο Μπάμπης Σδρόλας) μου ευχήθηκε καλή επιτυχία και μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπω στον τελικό», δήλωσε ο Δουβαλίδης λίγο μετά την κούρσα του.

Και πρόσθεσε: «Μπήκα και χάρηκα την κούρσα, τον κόσμο που ήταν μέσα στο στάδιο, χάρηκα τη στιγμή του αγώνα. Τώρα για φέτος θέλω ξεκούραση. Δεν ξέρω βέβαια τα σχέδια του προπονητή μου, τι μπορεί να έχει στο μυαλό του, αλλά στο δικό μου υπάρχει η σκέψη για διακοπές. Θα δούμε… Για το χειμώνα είναι νωρίς να μιλήσουμε για αγώνες. Ο κλειστός είναι πάντα ένα πέρασμα και το αποφασίζουμε αργότερα. Για τη νέα περίοδο υπάρχουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Για τον τελικό, ο Μέριτ δείχνει σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι η σταθερότητα που δείχνει κάνει τη διαφορά».

Οι οκτώ αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό που θα διεξαχθεί σε περίπου δύο ώρες (23:15):

1. Αριες Μέριτ (ΗΠΑ) 12.94
2. Ντέιρον Ρόμπλες (Κούβα) 13.10
3. Τζέισον Ρίτσαρντσον (ΗΠΑ) 13.13
4. Χανσλ Πάρτσμεντ (Τζαμάικα) 13.14
5. Ράιαν Μπρέθγουεϊτ (Μπαρμπέιντος) 13.23
6. Ορλάντο Ορτέγκα (Κούβα) 13.26
7. Λέχαν Φούρι (Νότια Αφρική) 13.28
8. Λόρενς Κλαρκ (Βρετανία) 13.31