Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για τον φετινό ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Σήμερα Τρίτη στις 21.45 (ΟΤΕ Sport 1) αντιμετωπίζει τη Μάδεργουελ στη Σκωτία, σε έναν αγώνα καθοριστικό για το σήμερα και το αύριο της ομάδας. Οι Πράσινοι με θετικό αποτέλεσμα θα θέσουν βάσεις πρόκρισης στην δ΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζοντας 2,4 εκατ. ευρώ ακόμη και αν στη συνέχεια δεν συμμετάσχουν τελικά στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται από την Κυριακή στη Σκωτία με μοναδικούς απόντες τους νεοαποκτηθέντες και ανέτοιμους Πίντο και Σο. Ο προπονητής της ομάδας του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα συμπεριέλαβε στην αποστολή ακόμη και τους Κατσουράνη, Φορναρόλι οι οποίοι ξεκίνησαν πρόσφατα προετοιμασία και αισιοδοξεί ότι θα μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των Σκωτσέζων.
Ο Πορτογάλος προπονητής των Πρασίνων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας δίπλα στους Μπουμσόνγκ και Βελάσκες.
Η Μαδεργουέλ είναι μια παραδοσιακή σκωτσέζικη ομάδα με πολλές σέντρες στο παιχνίδι της και με έμφαση στις στημένες φάσεις. Πέρυσι κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα με 18 νίκες, 8 ισοπαλίες, 12 ήττες και τέρματα 49-44. Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην γ΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον υποβιβασμό των Ρέιντζερς για χρέη. Πρόκειται για μία ομάδα με αμυντικά προβλήματα και αδυναμία στην αντιμετώπιση ομάδων με καλύτερους παίκτες και μεγαλύτερο όνομα. Πέρυσι στα 8 παιχνίδια που έδωσε με την πρωταθλήτρια Σέλτικ και την δεύτερη Ρέιντζερς μέτρησε 7 ήττες, 1 ισοπαλία 0-0 με την δεύτερη και τέρματα 2-18. Στόχος της στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι σύμφωνα με τον προπονητή της κ. Μακ Κολ ένα καλό αποτέλεσμα που να της επιτρέπει να διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης (8/8) στο ΟΑΚΑ (21.45).

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Φαν Μπέκελ. Στο γήπεδο αναμένονται μετά βίας 10.000 φίλοι της Μάδεργουελ και περίπου 200 φίλοι του Παναθηναϊκού.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, αφού μετράει πέντε προκρίσεις και μόνο έναν αποκλεισμό, τον περσινό από την Οντένσε.