Στο «καμίνι» της Τούμπας θα κάνει πρεμιέρα με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Κόλιν Καζίμ και στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας τον οξύθυμο χαρακτήρα του Τούρκου επιθετικού ξεκίνησαν μαθήματα προσαρμογής του στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. «Είναι πολύ πιθανόν να προσπαθήσουν να σε εκνευρίσουν. Ακόμα και αν σε παίξουν βρόμικα μην αντιδράσεις. Εσύ να κοιτάζεις το παιχνίδι σου» ήταν μερικές από τις συμβουλές που άκουσε ο Καζίμ το τελευταίο διήμερο.
Το πιθανότερο είναι ότι ο 26χρονος επιθετικός δεν θα είναι την Κυριακή (19.30) στην αρχική ενδεκάδα. Ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε την Πέμπτη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή. Ωστόσο δεν μπορεί να αγνοήσει την καλή αγωνιστική κατάσταση του Τούρκου και το θόρυβο που δημιούργησε η απόκτησή του.
Το παιχνίδι της Τούμπας είναι τελικός για τον Ολυμπιακό καθώς μόνο με νίκη θα ελπίζει ότι μπορεί να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο κ. Βαλβέρδε έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους με εξαίρεση τον Ιβάν Μαρκάνο ο οποίος δεν προπονήθηκε την Παρασκευή επειδή ανέβασε πυρετό, αλλά δύσκολα θα μείνει εκτός αποστολής. Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε και ο Ράφικ Τζιμπούρ, ωστόσο η θέση του στο αρχικό σχήμα δεν είναι δεδομένη. Ο Αλγερινός έχει παράδοση καλών εμφανίσεων με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά τον τελευταίο μήνα έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις λόγω προβλήματος στο γόνατο.
Η αποστολή του Ολυμπιακού θα ανακοινωθεί μετά την προπόνηση του Σαββάτου που έχει προγραμματισθεί για τις 15.00. Προηγούμενα στις 12.30 οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία θα παραβρεθούν στο ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της 8ης Φεβρουαρίου 1981 στη Θύρα 7 του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης». Στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθούν ο Χοσέ Χολέμπας και ο Νταβίντ Φουστέρ οι οποίοι ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους.
Ο κ. Βαλβέρδε προβληματίζεται για τρεις θέσεις στο αρχικό σχήμα. Η πρώτη αφορά το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων και ειδικότερα ποιος θα καθίσει στον πάγκο από τους Φρανσουά Μοντέστο, Πάμπλο Ορμπάιθ και Γιάννη Μανιάτη. Η δεύτερη έχει να κάνει με τον κεντρικό επιθετικό, αν δηλαδή θα ξεκινήσει βασικός ο Μάρκο Πάντελιτς ή ο Τζιμπούρ. Η τρίτη αφορά τη συμμετοχή του Αριέλ Ιμπαγάσα στο παιχνίδι και αυτό γιατί ο Αργεντινός έχασε προπονήσεις τις τελευταίες μέρες λόγω ίωσης. Το πιθανότερο είναι ότι οι Κέβιν Μιραλάς, Πάντελις και Φουστέρ θα αποτελέσουν τη γραμμή κρούσης με τους Μανιάτη, Μοντέστο και Ιμπαγάσα να στελεχώνουν τη μεσαία γραμμή.