Την ύστατη (μεταγραφική) ώρα οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό προσπαθούν να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Με δεδομένο ότι το μεταγραφικό παράθυρο (τουλάχιστον για τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο) κλείνει την ερχόμενη Τετάρτη (31/8), οι Πράσινοι στοχεύουν τις επόμενες δύο ημέρες να ολοκληρώσουν το ξεσκαρτάρισμα των παικτών που δεν υπολογίζονται από τον τεχνικό της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Χρήστος Μελίσσης, ο Νταμιέν Πλεσίς και ο Σωτήρης Λεοντίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προπονούνται ατομικά και έχουν ειδοποιηθεί να βρουν ομάδα καθώς τα συμβόλαιά τους κοστίζουν συνολικά στην ΠΑΕ 1,5 εκατ. ευρώ (!), ενώ από την περασμένη Δευτέρα (22/8) στη μαύρη λίστα φαίνεται ότι έχει μπει και ο μέχρι πρότινος βασικός αμυντικός χαφ του Τριφυλλιού Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα (αντιμίλησε στον κ. Φερέιρα) και βρίσκεται σε δυσμένεια από τον πορτογάλο τεχνικό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας καταβάλει προσπάθειες για την πώληση του Σιμάο, προκειμένου να εξοικονομήσει ακόμη περισσότερα χρήματα στο σύλλογο, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή οι Πράσινοι θα περιμένουν επίσημες προτάσεις για την πώληση και άλλων παικτών όπως είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ακόμη και ο Σεμπάστιαν Λέτο, εφόσον ικανοποιηθούν οικονομικά…

Παράλληλα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού με τα πενιχρά χρήματα που διαθέτει για μεταγραφές, προσπαθεί να αποκτήσει τον 23χρονο πορτογάλο περιφερειακό επιθετικό της Ζιλ Βιθέντε Ούγκο Βιέιρα προκειμένου να ενισχύσει την ελλιπή γραμμή κρούσης της ομάδας (επί του παρόντος κλασικοί φορ είναι μόνο οι Τοτσέ και Αντώνης Πετρόπουλος που δεν φημίζονται για την ταχύτητά τους). Οι Πράσινοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου και προσπαθούν να ρίξουν το κόστος της μεταγραφής κάτω από τις 250.000 ευρώ.

Βιέιρα: Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟ

Από την πλευρά του, ο πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος την περασμένη σεζόν πέτυχε δέκα γκολ σε 34 συμμετοχές, παραδέχεται ότι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αποτελεί μεγάλη τιμή γι’ αυτόν και χαρακτηρίζει ως σημαντική ευκαιρία το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Τριφύλλι. «Είναι αλήθεια πως υπάρχουν επαφές. Θα ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό, του οποίου το ενδιαφέρον με τιμά» δήλωσε ο Βιέιρα στην πορτογαλική ιστοσελίδα «bloGolo» και πρόσθεσε αναφορικά με τον σεβασμό που τρέφει προς το πρόσωπο του προπονητή του Παναθηναϊκού: «Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι μεγάλος προπονητής και θα ήθελα να δουλέψω μαζί του»

Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική αξία του Βιέιρα ο συμπατριώτης του γκολκίπερ της Ακαντέμικα Ρομόλντ Πέισε, ο οποίος σχολίασε: «Είναι πολύ καλός τεχνικά. Πιστεύω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Ακόμα και αν δεν κάνει μεγάλο παιχνίδι, είναι πολύ δραστήριος. Πιέζει την άμυνα. Αν και αγωνίζεται ως επιθετικός είναι περισσότερο ένας παίκτης που παίζει περιφερειακά, ξέρει να αγωνίζεται και ως μεσοεπιθετικός. Εχει πολύ ενδιαφέρον προφίλ. Είναι ένας παίκτης ικανός να “εξοντώσει” τους αντιπάλους του και έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

Επίσης, από την ελληνική αγορά, οι Πράσινοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από τον Πανσερραϊκό του 21χρονου αμυντικού μέσου Δημήτρη Ανάκογλου, ενώ διακριτικά παρακολουθούν και τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, οι οποίοι εφόσον οι δυο ομάδες υποβιβασθούν στην Δ’ Εθνική, θα έχουν δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι. Ο διεθνής αριστερός μπακ των Βολιωτών Γιάννης Ζαραδούκας, που προέρχεται από τις Ακαδημίες του Τριφυλλιού βρίσκεται επί του παρόντος ψηλότερα στην μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού.