Για μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση η Εθνική Πόλο Γυναικών κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Ολλανδίας 12-10 στον προημιτελικό και προκρίθηκε στην τετράδα του 14ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (νίκησε στον προημιτελικό την Αυστραλίας στα πέναλτι 14-12) το απόγευμα της Τετάρτης (27/7).

Τα κορίτσια του ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Γιώργου Μορφέση πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην κάτοχο του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων και πλέον στοχεύουν στο μετάλλιο, που δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (το 2009 στη Ρώμη τερματίσαν στην τέταρτη θέση).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ: Γερόλυμου 3, Τσουκαλά 2, Αντωνάκου 2, Ρουμπέση 2, Μανωλιουδάκη, Λιόση, Αβραμίδου

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Φ.Καμπούτ 2, Σμιτ, Χακβέρντιαν, Φερμέερ

Μορφέσης: Μπορούμε το μετάλλιο
Ο «αρχιτέκτονας» της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής κ. Μορφέσης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Αν και στην αρχή δεν παίξαμε καλή άμυνα, τελικά συγκεντρωθήκαμε και βρήκαμε ρυθμό. Διαβάσαμε πολύ καλά την Ολλανδία και φάνηκε ξεκάθαρα ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είναι μεγάλη νίκη, γιατί μην ξεχνάμε ότι κερδίσαμε τη χρυσή Ολυμπιονίκη. Κάναμε ακόμη μία μεγάλη νίκη, μετά τη Ρωσία, και φάνηκε σήμερα ποια ήταν η Ρωσία, καθώς άφησε εκτός τετράδας τις ΗΠΑ. Για να φθάσουμε όμως στο μετάλλιο, χρειάζεται να κάνουμε ακόμη μία μεγάλη νίκη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά, γιατί είναι και διαφορετικό.

Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια φυσικά, γιατί αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου, Σάκη Κεχαγιά, που είναι τρία χρόνια στην ομάδα και μας έχει βοηθήσει πολύ, αλλά και όλο το προσωπικό της Ομοσπονδίας, που μας έχει στηρίξει και είμαστε τα τελευταία τρία χρόνια στις κορυφαίες ομάδες, με τα αποτελέσματα που φαίνονται».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών
Η Άλκηστις Αβραμίδου δήλωσε ότι η νίκη οφείλεται στο πάθος: «Παίξαμε με πολύ πάθος. Φάνηκε ότι το θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι και το διαχειριστήκαμε καλύτερα από τις Ολλανδέζες. Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με τη Ρωσία, αλλά παίζουν και διαφορετικό πόλο οι Ολλανδέζες. Τώρα θα προετοιμαστούμε ανάλογα, για τον επόμενο αγώνα με την Ιταλία».

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είπε: «Είχαμε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σε όλο το παιχνίδι παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Αποδείξαμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα από την Ολλανδία και δεν είναι τυχαίο που περάσαμε στην τετράδα. Ξεχνάμε όμως αυτή τη νίκη σαν να μην έγινε τίποτα και προχωράμε στον επόμενο αγώνα, για να μπορέσουμε να φθάσουμε στο μετάλλιο».

Η Αγγελική Γερόλυμου αναφέρθηκε στη συνεισφορά του προπονητικού τιμ: «Κερδίσαμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι που θέλαμε και μπήκαμε στην τετράδα. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου, αλλά και στους προπονητές μας, γιατί πραγματικά η νίκη ανήκει σε αυτούς. Ό,τι μας είχαν πει να προσέξουμε στο παιχνίδι, αυτό και κάναμε και ήρθε αυτή η νίκη. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά είμαστε στην τετράδα ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά θέλουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, γιατί έχουμε φθάσει στην πηγή, αλλά νερό δεν έχουμε πιει».

Η Αντιγόνη Ρουμπέση τόνισε: «Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, αν είμαστε συγκεντρωμένες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε ξεφύγει το σκορ, είτε μείνει χαμηλά. Τώρα κοιτάζουμε τον επόμενο αγώνα, αν θέλουμε να φθάσουμε στην κατάκτηση ενός μεταλλίου σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Η Σταυρούλα Αντωνάκου αναφέρθηκε στην ελληνική ψυχή: «Παίξαμε με ψυχή και πάθος, σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να τα δώσουμε όλα και να το κερδίσουμε. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με τη Ρωσία, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε και επιθετικά. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, γι΄αυτό και τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Τώρα κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο, θα προετοιμαστούμε ανάλογα για να φθάσουμε στο στόχο μας, που είναι ένα μετάλλιο».