Κοντά σε συμφωνία με τον 31χρονο αριστερό οπισθοφύλακα της Πόρτο Ντορβαλίνο Αλβες Μασιέλ Λίνο ) βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου κ. Φερνάντο Σάντος γνωρίζει πολύ καλά τον βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό και εισηγήθηκε στη διοίκηση της ΠΑΕ την απόκτησή του, θεωρώντας ότι μπορεί να καλύψει με επιτυχία όλη την αριστερή πλευρά της ομάδας. Ο Λίνο είναι ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά ακραίου μπακ- χαφ που συνηθίζει να προωθείται συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα. Το συμβόλαιό του με την Πόρτο λήγει το καλοκαίρι και ο Δικέφαλος διαπραγματεύεται από τώρα με την πορτογαλική ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και από τη διοίκηση της Πόρτο η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο και είναι πιθανόν η μεταγραφή να οριστικοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Ο Λίνο (γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1977 στο Σάο Πάουλο και έχει ύψος 1,85 μ.) μεταγράφηκε στην Πόρτο το 2007 από την Ακαδέμικα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Εφέτος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς τον έχει χρησιμοποιήσει μόνο σε πέντε αγώνες.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Ζήσης Βρύζας πάντως εξακολουθεί να αναζητεί περιφερειακό επιθετικό. Μελετά δύο περιπτώσεις, ενός Βραζιλιάνου και ενός Ευρωπαίου. Ο Αιγύπτιος Αχμέντ Αμπού Μοσλέμ που δοκιμάστηκε δεν εγκρίθηκε τελικά από τον κ. Σάντος και αναχωρεί για την πατρίδα του σήμερα.

Εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, ο προερχόμενος από τραυματισμό βόσνιος φορ Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ολοκλήρωσε το χθεσινό πρόγραμμα της προπόνησης και είναι στη διάθεση του κόουτς Σάντος. Το ίδιο ισχύει και για τον Βιεϊρίνια, ενώ ο Κονσεϊσάο και ο Μπακαγιόκο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα χθες, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής. Εξάλλου η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήλθε σε προφορική συμφωνία με τον Σνάουτσνερ για την ανανέωση της συνεργασίας τους και απομένει να ρυθμιστεί η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου, αν δηλαδή θα είναι διετές ή τριετές.