«Θα αποκλείσουμε τη Μακάμπι αν παίξουμε όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ»



Ο Κώστας Κατσουράνης είχε μαντέψει από την προηγούμενη ημέρα της κλήρωσης του γ’ γύρου του Κυπέλλου UEFA ότι η ΑΕΚ θα έβρισκε στον δρόμο της τη Μακάμπι Χάιφα. Συνέχισε έτσι το εντυπωσιακό σερί που έχει δημιουργήσει ο 23χρονος μεσοαμυντικός στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων της ΑΕΚ στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε προβλέψει την ισοπαλία με τη Ρεάλ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ενώ δήλωνε εκ των προτέρων ότι η ΑΕΚ δεν θα εγκαταλείψει ηττημένη το «Ολίμπικο» της Ρώμης. Ο πρώην παίκτης της Παναχαϊκής, ο οποίος σε διάστημα πέντε μηνών καταξιώθηκε στη συνείδηση των φίλων της ΑΕΚ και των υπολοίπων ποδοσφαιρόφιλων ως ικανότατος ανασταλτικός μέσος με περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης, προβλέπει ότι η ομάδα του θα προκριθεί σε βάρος της ισραηλινής Μακάμπι.


– Αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εσάς το γεγονός ότι η Μακάμπι απέκλεισε από την Ευρώπη τον Ολυμπιακό;


«Είναι καλό που τη βρήκαμε στον δρόμο μας για δύο λόγους: ήταν η πιο αδύνατη εκ των τεσσάρων υποψήφιων αντιπάλων μας και συγχρόνως δεν μας επιτρέπει να την υποτιμήσουμε. Διότι το πάθημα του Ολυμπιακού είναι μάθημα για μας. Το επιπλέον κίνητρο που υπάρχει είναι η συνείδηση ότι αν αποκλείσουμε τη Μακάμπι θα δώσουμε μεγάλη χαρά στους φίλους της ΑΕΚ επειδή θα τα έχουμε καταφέρει απέναντι στην ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό».


– Η ρεβάνς θα διεξαχθεί τελικά στο «Γ.Σ.Π.» της Λευκωσίας. Μπορεί να επιφέρει χαλάρωση στον πρώτο αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η σκέψη ότι και η ρεβάνς θα δοθεί… εντός έδρας;


«Θέλω να είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ο στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε στη Λευκωσία για τη ρεβάνς έχοντας προβάδισμα για την πρόκριση από το σκορ του πρώτου αγώνα. Θέλουμε καθαρή νίκη στην έδρα μας. Δεν μας επιτρέπεται να σκεφτούμε ότι και στη ρεβάνς θα έχουμε εμείς περισσότερο κόσμο κοντά μας, διότι αυτή η σκέψη προκαλεί χαλάρωση».


– Από τη γιορτή με τα σεντόνια και τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ και από τη λάμψη του «Μπερναμπέου» και του «Ολίμπικο» η ΑΕΚ επιστρέφει στο φτωχό Κύπελλο UEFA. Περιμένετε με την ίδια λαχτάρα τους αγώνες με τη Μακάμπι;


«Δεν είμαι ιδανικό δείγμα παίκτη της ΑΕΚ για αυτή την ερώτηση, αφού αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα και φυσικά δεν έχω χορτάσει ακόμη από ευρωπαϊκούς αγώνες. Κρίνοντας όμως από όσα ακούω από τους συμπαίκτες μου, η επιθυμία διάκρισης είναι το ίδιο ισχυρή στο Κύπελλο UEFA. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ και για καθέναν από εμάς να ξεπεράσουμε τους δέκα ευρωπαϊκούς αγώνες σε μια χρονιά. Εχουμε ήδη δώσει οκτώ, θα παίξουμε ακόμη δύο με τη Μακάμπι και φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο μακριά στον θεσμό. Αρα θεωρώ ότι ανυπομονούμε το ίδιο για αυτούς τους αγώνες».


– Στην πρώτη σου χρονιά στην ΑΕΚ αντιμετώπισες τον Ζιντάν, τον Φίγκο, τον Εμερσον, τον Μακελελέ. Στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι θα βρεθείς αντιμέτωπος με ποδοσφαιριστές, των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζεις και πιθανότατα είδες για πρώτη φορά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Είναι εύκολο να είσαι στην ίδια εγρήγορση σε αυτούς τους αγώνες;


«Οπως δεν τους γνώριζα, έτσι και οι παίκτες της Μακάμπι δεν με γνωρίζουν. Ακόμη και αν δεχόμουν ότι τα κατάφερα καλά απέναντι στους διάσημους μέσους που αντιμετώπισα στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι η δουλειά μου στους δύο αγώνες με τη Μακάμπι θα είναι πιο εύκολη. Αλλωστε όταν αρχίζει το παιχνίδι δεν κοιτάζεις πρόσωπα. Βλέπεις την μπάλα, τις φανέλες και τα πόδια των αντιπάλων. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα αγωνιστούμε με την ίδια συγκέντρωση στον αντίπαλο. Αλλωστε αυτό ήταν το μυστικό για την επιτυχημένη πορεία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».


– Ποια είναι η εντύπωση που σχημάτισες για την προσεχή αντίπαλό σας;


«Είναι καλή ομάδα, δεν χωρεί αμφιβολία. Εχω πάντως την πεποίθηση ότι τα δύο μεταξύ μας παιχνίδια θα είναι εντελώς διαφορετικά από τα αντίστοιχα της Μακάμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν είμαστε αντίπαλοι σε όμιλο, εδώ η πρόκριση κρίνεται μόνο σε δύο αγώνες. Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από τη Μακάμπι. Οι συμπαίκτες μου έχουν στην πλειονότητά τους συμπληρώσει μια οκταετία διαρκούς παρουσίας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και έχουν μάθει να ζητούν την πρόκριση σε διπλές αναμετρήσεις. Δεν θέλω να χρίσω φαβορί την ΑΕΚ, αλλά εκτιμώ ότι αν αγωνιστούμε με τη σοβαρότητα που δείξαμε στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ θα προκριθούμε. Και επιπλέον περιμένω ότι η τύχη που μας έλειψε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι στο πλευρό μας στο UEFA».