Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται τοΠανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, σύμφωνα με επίσημη ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας, δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως καταγγέλλουν οι κ.κ. Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου, προσφάτως λόγω ανεπαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ, αναβλήθηκε σημαντικός αριθμός προγραμματισμένων χειρουργείων.

Επίσης πρόβλημα υπάρχει και με τη ΜονάδαΜονάδας Αυξημένης Φροντίδας, που η έλλειψη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έχει ως συνέπεια να μεταφέρονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στην αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, στο χώρο της αναζωογόνησης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) ή στα νοσηλευτικά τμήματα μέχρι να ανευρεθεί κλίνη.

«Η υπερσυγκέντρωση ασθενών εκεί προκαλεί έλλειψη σε θέσεις ανάνηψης που είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση χειρουργείων. Έτσι, τα τελευταία αναβάλλονται και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν κρίσιμα περιστατικά ασθενών που χρήζουν άμεσης επέμβασης», καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές.

Και καλούν τον Ανδρέα Ξανθό να προβεί σε ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τη λειτουργίαδύο τμημάτων (ΜΕΘ και Αναισθησιολογικό) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.