από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά για master plan του ΟΛΠ

Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη η διαδικασία διαβούλευσης των φορέων
Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά για master plan του ΟΛΠ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 16.00 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά θα γίνει: «Συζήτηση παρουσία φορέων της πόλης, επί του αναπτυξιακού προγράμματος και της μελέτης διαχείρισης Λιμένος διεθνούς ενδιαφέροντος ‘MASTER PLAN’ Ο.Λ.Π. Α.Ε., σε ότι αφορά στα όρια του Δήμου Πειραιά».

Στη συνεδρίαση αναμένεται να παραβρεθούν βουλευτές Πειραιά ενώ δεν αποκλείεται να δώσει το παρών και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Εν τω μεταξύν, στην υποβληθείσα μελέτη ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά (master plan) από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.Ηδη στη διοίκηση του ΟΛΠ έχουν κατατεθεί προτάσεις από τους περισσότερους φορείς, που θα εξεταστούν σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό να υιοθετηθούν.

Στην περίπτωση που ο ΟΛΠ αποδεχτεί κάποιες από τις προτάσεις θα πρέπει να υποβάλει πρόταση τροποποίησης του σχεδίου ανάπτυξης, ενώ στην περίπτωση που κάποιες από αυτές απορρίψει, θα πρέπει να δώσει αιτιολογημένη πρόταση.

Ολες οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν αιτολογημένες στην Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Οταν ολοκληρωθεί η εξέταση από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων οι προτάσεις θα παραπεμφθούν στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Στελέχη της διοίκησης του λιμανιού του Πειραιά για το θέμα του master plan έχουν κάνει λόγο για ένα δύσκολο πρόγραμμα ανάπτυξης, αφού θα πρέπει να εγκριθούν και οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων, ωστόσο εξέφρασαν την αισιοδοξία και την εκτίμηση ότι τα όποια προβλήματα και αντιδράσεις θα ξεπεραστούν και σε σύντομο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να αρχίσει η πλήρης υλοποίηση του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι στις προτάσεις του, ΟΛΠ που παρουσιάστηκαν επισήμως στους αρμόδιους φορείς τη Δευτέρα 22.01.2018, προβλέπεται η ανάπτυξη κέντρου logistics, η κατασκευή τουλάχιστον δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, η επέκταση επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας, η κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού κ.α.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.