Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛΑΣ. ευρήματα έρευνας σε 30χρονο Αλγερινό κρατούμενο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών, από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για νέο σχέδιο δολοφονίας στα πλαίσια της υπόθεσης «Energa». Κι αυτό περίπου 3,5 μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που αποδίδεται σε Αλβανούς ποινικούς που είχαν συσχετισθεί πάλι με την υπόθεση της ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ πέντε ημερών στον 30χρονο αλλοδαπό κρατούμενο που είχε συλληφθεί στις 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα για υπόθεση ναρκωτικών, βρέθηκε ηλεκτρονικό αρχείο που περιείχε φωτογραφία του καταδικασθέντα επιχειρηματία για την υπόθεση της Energa κ Αρη Φλώρου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο ίδιο ψηφιακό υλικό βρέθηκε και σχετικό κείμενο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ Φλώρος ήταν κι ο «κύριος στόχος» των Αλβανών ποινικών που δολοφόνησαν – στις 12 Οκτωβρίου 2017 – τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Κι αυτό προκειμένου να μεταφερθεί «πίεση» προς τον κ Φλώρο προκειμένου – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους – να τους καταβάλλει χρήματα από «συμβόλαιο θανάτου», το 2014, σε βάρος άλλου δικηγόρου στην Πεντελη.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε την κινητοποίηση της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπέκρυπτε νέα ανάθεση δολοφονικής επίθεσης, πιθανόν από την ίδια ομάδα Αλβανών ποινικών που έχουν στοχεύσει τον κ Φλώρο, όμως κι άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ μερικών εβδομάδων, είχαν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις ατόμου που φέρεται να είχε θέσει υπό παρακολούθηση το νεαρό συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που ήταν και βασικός μάρτυρας στην δολοφονία του.

Ακόμη, πριν τον φόνο του ποινικολόγου είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε προσπάθεια των ίδιων Αλβανών ποινικών να εξοντώσουν τον κρατούμενο επιχειρηματία ή να προσεγγίσουν μέλη της οικογένειας του. Κι όλα αυτά με το δεδομένο ότι οι ίδιοι αλλοδαποί κρατούμενοι έχουν κατηγορηθεί για σωρεία εγκληματικών επιθέσεων εντός κι εκτός Κορυδαλλού.

Μάλιστα θεωρείται ισχυρό το ενδεχόμενο η επίθεση των ίδιων αλλοδαπών σε βάρος 45χρονου Έλληνα ποινικού στις αρχές Ιανουαρίου 2017 στις φυλακές Κορυδαλλού να ήταν κ η αφορμή για την δολοφονία προ δέκα ημερών στο Χαϊδάρι του ποινικού Βασίλη Στεφανάκου. Ακόμη οι ίδιοι ή συνεργοί τους εξετάσθηκε αν υποκρύπτονται πίσω από την αιματηρή επίθεση κατά του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη όπως και για άλλα παρόμοια περιστατικά εντός του Κορυδαλλού.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκάλεσε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η απόφαση αιφνιδιαστικής μεταγωγής του κ Φλώρου στις φυλακές Χαλκίδας μαζί με άλλους 26 κρατουμένους όπου δεν φαίνεται να έχουν συνυπολογισθεί τα δεδομένα ασφαλείας κι οι κίνδυνοι που φέρεται να υπάρχουν γύρω από εμπλεκόμενους για αυτή την υπόθεση.

Με τον κίνδυνο να εκδηλωθεί στην περιφερειακή φυλακή νέα προσπάθεια εγκληματικής ενέργειας. Κι όλα αυτά όταν η Ασφάλεια Αττικής λαμβάνει σημαντικά μέτρα ασφαλείας για ν αποφευχθεί ακραίο περιστατικό ή απόπειρα απόδρασης Αλβανών κρατουμένων στην διάρκεια της δίκης για το φερόμενο «συμβόλαιο θανάτου» στην Πεντέλη που εξετάζεται τις τελευταίες εβδομάδες σε κτίριο του Εφετείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγoρούμενοι για την υπόθεση Energa αλλά και συγγενείς τους, λόγω αυτών των απειλών για νέα αιματοχυσία, έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης την φρούρησή τους, έναντι αμοιβής, από αστυνομικούς, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει σχετική απόκριση από την λεωφόρο Κατεχάκη.