Στο 80% έφτασε, σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, το ποσοστό της συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση για το έτος 2016.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, η κ Γεροβασίλη παρουσίασε τα στοιχεία συμμετοχής ανά υπουργείο, σύμφωνα με τα οποία, «πρωταθλητές» στη συμμετοχή αναδεικνύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, με ποσοστό 100% ενώ ακολουθούν αυτοί των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών (98%) και Μεταναστευτικής Πολιτικής (95%).

Πάντως, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός, φαίνεται πως…μετεξεταστέοι στην αξιολόγηση μένουν οι υπάλληλοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς μόλις το 30% πήρε μέρος στην αξιολόγηση ενώ σχεδόν 1 στους 2 υπαλλήλους στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αξιολογήθηκε. Πάντως, η κα Γεροβασίλη τόνισε πως η δεύτερη αξιολόγηση για το έτος 2017 θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου, όπως σημείωσε, «να θωρακιστεί περισσότερο και να εκσυγχρονιστεί η διαδικασία αξιολόγησης».

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά υπουργείο είναι τα εξής:

– Αγροτικής Ανάπτυξης: 100%
– Προστασίας Πολίτη: 100%
– Τουρισμού: 100%
– Υποδομών και Μεταφορών: 98%
– Μεταναστευτικής Πολιτικής: 95%
– Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 91%
– Εθνικής Άμυνας: 90%
– Περιβάλλοντος & Ενεργείας: 90%
– Οικονομίας και Ανάπτυξης: 88%
– Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: 86%
– Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 82%
– Ψηφιακής Πολιτικής: 82%
– Υγείας: 78%
– Οικονομικών: 78%
– Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 67%
– Εσωτερικών: 55%
– Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 45%
– Πολιτισμού και Αθλητισμού 30%