22.55 Προς εκτόνωση τα επεισόδια στα Εξάρχεια

22.26 Ζαΐμη και Μπουμπουλίνας αυτοκίνητο πήρε φωτιά

21.27 Συνεχίζεται η ρήψη μολότοφ πέριξ της πλατείας Εξαρχείων

21.21 Στην πλατεία Εξαρχείων αυτή την ώρα τα επεισόδια

21.19 Επεισόδια και στην Πάτρα. Βροχή μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Εγιναν προσαγωές

20.54 Συνεχίζονται τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Τραυματισμός γυναίκας, στο πόδι, από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτου. Εχει κληθεί το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η δικηγόρος της ΕΦΕ. Φέρει τραύμα στο γόνατο και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό


20.33 Ομάδες νεαρών επιτίθενται εναντίον των ΜΑΤ στη Σπύρου Τρικούπη. Μολότοφ και δακρυγόνα. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή

20.25 Μία προσαγωγή από το επεισόδιο στην Αλεξάνδρας

20.22 Βροχή μολότοφ στα Εξάρχεια


20.17 Φωτιές και ένταση στη Μπουμπουλίνας στο ύψος της Τοσίτσα.

20.01 Επεισόδια στη Σπύρου Τρικούπη

20.00 Στα Εξάρχεια κατευθύνονται οι αντιεξουσιαστές. Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στη Στουρνάρη

19.57 Ανοιχτοί όλοι οι σταθμοί του μετρό

19.47 Επεισόδια στη Λ. Αλεξάνδρας. Εμπλοκή με την «περιφρούρηση» της θύρας 13, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Επεσαν φωτοβολίδες. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.. Ενταση και στα Εξάρχεια.


18.26 Ανοιχτός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα


18.20 Το πρώτο μέρος της πορείας ολοκληρώθηκε. Ακολουθεί η πορεία του ΠΑΜΕ

18.15 Τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών, συνοδεία των διμοιριών των ΜΑΤ, πέρασαν μπροστά από την πρεσβεία

18.00 Στη Βασ. Σοφίας η πορεία του ΠΑΜΕ

18.54 Στην Αμερικάνικη πρεσβεία η κεφαλή της πορείας


18.18 Στο Χίλτον η πορεία


17.25 Η πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκεται στο Σύνταγμα. Η πορεία του ΠΑΜΕ ανεβαίνει από Πανεπιστημίου και έχει σταματήσει στο ύψος των Προπυλαίων

17.18 Ξεκίνησε η πορεία από την Παλαιά Βουλή

17.00 5000 άτομα συγκεντρωμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η πορεία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Πάνω από 6000 άτομα στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια. Συνεχίζεται ο κλοιός των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο.

16.30 Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικάνικη πρεσβεία

16.14 Σε κλοιό ΜΑΤ το Πολυτεχνείο

15:50 Η κεφαλή της πορείας στην παλαιά Βουλή

15.43 300 περίπου άτομα με τη σημαία του Πολυτεχνείου ανεβαίνουν την Ακαδημίας με κατεύθυνση την πρεσβεία των ΗΠΑ

13:25 Δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – «Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις και να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες τού σήμερα. Τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης και μία από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας. Ήταν μία εξέγερση μαζική και ενωτική, η αιματηρή καταστολή της οποίας στέρησε τη Χούντα από κάθε έρεισμα και έβαλε τα θεμέλια για την κατάρρευσή του δικτατορικού καθεστώτος» αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Από τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, η επέτειος του Πολυτεχνείου πήρε τον χαρακτήρα μίας αγωνιστικής κινητοποίησης με παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Και παρ’ όλο που πολλοί θα ήθελαν -και προσπάθησαν- να σβηστεί αυτή η ιστορία από τη συλλογική μνήμη, η 17η Νοέμβρη παραμένει εδώ και 44 χρόνια μία ζωντανή εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδεδεμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής. Τέτοια αιτήματα είναι σήμερα η εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, που περιορίστηκε ασφυκτικά τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς της επιτροπείας, η περιθωριοποίηση του φασισμού, του ρατσισμού, και του ακροδεξιού λαϊκισμού, το δικαίωμα όλων, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στη μόρφωση, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια».

15.33 Κλειστό το κέντρο. Κλούβες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο ύψος στης Καραγιώργης Σερβίας προκειμένου να μείνει ανοιχτή η Γεωργίου Α’.

15.21 Αρχισαν να συγκεντρώνονται μπλοκ στη Σταδίου. Σταδιακά κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο

14.55 Ξεκίνησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να ενωθούν με την εκεί συγκέντρωση

14.42 Εκλεισαν οι πύλες τους Πολυτεχνείου

14.23 Κλειστή η Πατησίων και η Στουρνάρη


10.30 Ανοιχτές παραμένουν οι πύλες του Πολυτεχνείου το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου οι πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής για την 44η επέτειο της εξέγερσης. Λουλούδια και στεφάνια αφήνουν από το πρωί πολίτες και εκπρόσωποι φορέων στον χώρο του Πολυτεχνείου, για να τιμήσουν την 44η επέτειο από την 17η Νοεμβρίου και την εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας.

8:40 Κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Απροσπέλαστο είναι από το πρωί το κέντρο της Αθήνας για τα αυτοκίνητα ενώ την ίδια στιγμή δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας υπό το φόβο επεισοδίων.


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ κατά τη διεξαγωγή της πορείας θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο θα είναι κλειστό από τις 3 το μεσημέρι. Μάλιστα η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις αναμένεται να κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Προβλήματα και στις συγκοινωνίες

Σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.
Τροποποιήσεις θα σημειωθούν στη λειτουργία του Μετρό την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, με εντολή της αστυνομίας. Στις 15:00 θα κλείσει ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση, ενώ οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, τους παρακείμενους σταθμούς.


Τα μέτρα ασφαλείας


Ενισχυμένα σε σχέση με πέρσι, θα είναι φέτος τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς τα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τυχόν επεισόδια.

Τα μέτρα κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στην διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, στην φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στην πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Μεγάλο βάρος έχει πέσει στην Ασφάλεια, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις κατά περίπου 15%, σε σχέση με πέρσι και έχει σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων.

Προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, έχει προκαλέσει κείμενο των αντιεξουσιαστών, που έχει αναρτηθεί σε ιστότοπο του χώρου στο διαδίκτυο, με το οποίο καλούν τους πολίτες των Εξαρχείων να βοηθήσουν τους διαδηλωτές σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο πλαίσιο των μέτρων, υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλη την περιοχή, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

Τις αρχές προβληματίζουν οι επιθέσεις από ταράτσες πολυκατοικιών, που έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια, γι΄ αυτό υπάρχει σχεδιασμός για να αποφευχθούν ή να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα. Σε εγρήγορση είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την πορεία, τα ΜΑΤ έχουν σε κλοιό το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, ενώ υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, με την εντολή να είναι εμφανής, αλλά όχι προκλητική η παρουσία τους. Όμως, οι εντολές είναι να επεμβαίνουν αμέσως σε οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας επεισοδίων.

Τα γεγονότα της Πέμπτης


18.00 Φωτιές σε κάδους σκουπιδιών επί της Πατησίων – Εκλεισε η οδός.

17.53 Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει η κατάληψη του Πολυτεχνείου. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, προκειμένου να διερευνηθούν από την Αστυνομία αδικήματα, μεταξυ άλλων κατάληψη δημοσίου κτιρίου και τυχόν άσκηση παράνομης βιας.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν δυνατότητα εισόδου στο ανώτατο ίδρυμα, παρά μόνον σε περίπτωση κατά την οποία τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα.

17.22 Συνεδριάζει η Σύγκλητος του Ιδρύματος για να αποφασίσει πως θα «σώσουν» ό,τι μπορούν από τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο, που δεν ξεκίνησαν εχθές Τετάρτη, όπως είχε προγαραμματιστεί.

Οι αναρχικές ομάδες που είχαν καταλάβει το κτήριο παραμένουν στον χώρο, ενώ πανεπιστημιακοί που μίλησαν στο «Βήμα» εκφράζουν τον φόβο οι καταληψίες να έχουν κρύψει μολότωφ και πυρομαχικά σε αίθουσες και σε αποθήκες του Ιδρύματος.

17.00 Ανοιχτή η πύλη της Στουρνάρη. Μπήκαν στον χώρο μέλη φοιτητικών συλλόγων και ομάδα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα άνοιξε η κεντρική πύλη του Ιδρύματος

16.50 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση ομάδων φοιτητών και αναρχικών έληξε η κατάληψη του Πολυτεχνείου

15:50 Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο

«Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, επειδή έτσι αποφάσισε και επιβάλλει μία μικρή ομάδα ατόμων που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της.
Αυτή η χρήση του άβατου και του «ασύλου», είναι πράξη διπλά ιερόσυλη. Γιατί η δημοκρατία συμπεριλαμβάνει, δεν αποκλείει· απελευθερώνει, δεν απαγορεύει.
Επιπλέον, αυτοί που έχουν καταλάβει το Πολυτεχνείο καλούν σε «εξέγερση» την ώρα που, σε εθνικό πένθος, η χώρα θρηνεί τα θύματα της θεομηνίας και της χρόνιας πολεοδομικής αφροσύνης .
Καλώ την πολιτική ηγεσία, σεβόμενη το πνεύμα των ημερών αλλά και τον εθνικό, δημοκρατικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου, να αναλάβει τη στοιχειώδη κυβερνητική της ευθύνη. Να εξασφαλίσει ότι η αυριανή ημέρα θα είναι μία ημέρα τιμής και μνήμης και όχι μία ημέρα ταραχών κι επεισοδίων».

15:30 Αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσει στις 15.00 ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και στις 17.00 οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός


10:00
Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Αθηνών: Υπό κατάληψη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το ΤΕΙ Αθηνών. Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «φοιτητές και καθηγητές έχουν κλείσει το ίδρυμα ως αλληλέγγυοι στην κατάληψη του Πολυτεχνείου».

08.00
Η Ομάδα Αναρχικών – Κομμουνιστών «Ταξική Αντεπίθεση» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ως αντικινηματική την κατάληψη του Πολυτεχνείου και καλούν σε συγκέντρωση στα Εξάρχεια στις 15:00 με κεντρικό σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλο το λαό. Ανήκει στην εργατική τάξη, το προλεταριάτο, τη νεολαία».

07:45
Η ομάδα των καταληψιών του Πολυτεχνείου εξέδωσε νέα ανακοίνωση: «Το συλλογικό σώμα της κατάληψης συνεχίζει να περιφρουρεί το Πολυτεχνείο απέναντι στους θεσμικούς μηχανισμούς, την κρατική καταστολή και την κομματική καπηλεία που της βάζει πλάτες. Τα ρετάλια της Πασπουδαστικής του ‘73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολίσει την κατηγορία εισβάλοντας στο Πολυτεχνείο. Δεν θα παραδόσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ».

20.42
Ησυχία, μέχρι στιγμής, στο Πολυτεχνείο


19.56
Ανοιχτοί οι δρόμοι, σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις

19.55 Προγραμματισμένη ανοιχτή συνέλευση στις 20.00 των καταληψιών. Κρατούν ανοιχρή την εισοδο στην οδό Στουρνάρη.

19.50 Ηρεμία στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στα Εξάρχεια. Περίπου 80 άτομα βρίσκονται στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

17:30 Συνεχίζεται η κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους αντιεξουσιαστές

Σε κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, προχώρησαν σήμερα Τετάρτη ομάδες αντιεξουσιαστών προκειμένου – όπως υποστηρίζουν – να «ακυρώσουν το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων» αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας – μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Με κείμενο που έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα που προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου, υποστηρίζει ότι με αυτή την ενέργεια, «αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων».

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του επαναστατικού αγώνα αλλά και των αιτημάτων φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

«Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή της ιστορικής μνήμης

Τα όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψή του από μειοψηφική ομάδα ατόμων και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του 1973, αποτελούν προσβολή της ιστορικής μνήμης. Η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το μήνυμά της.

Αντιδρούν οι φοιτητές

Από την πλευρά τους οργανωμένοι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι σπουδαστές ζητούν την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη «ενισχύεται το σχέδιο για διάλυση του τριήμερου εορτασμού του πολυτεχνείου». Αρκετοί φοιτητές μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου, ζητώντας να αποχωρήσουν οι καταληψίες.

Με ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, τονίζουν ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν ακόμη την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι «η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ομάδα αναρχικών – κομμουνιστών

Την ίδια ώρα όμως, η ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών «Ταξική Αντεπίθεση» χαρακτηρίζει αντικινηματική την κατάληψη του Πολυτεχνείου και έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα Εξάρχεια στις 3:00 το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα «το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλο το λαό. Ανήκει στην εργατική τάξη, το προλεταριάτο, τη νεολαία».

«Το Πολυτεχνείο είναι χώρος εργατικής και νεολαιίστικης συσπείρωσης, χώρος ανταλλαγής και ζύμωσης επαναστατικών ιδεών, τόπος κοινωνικής αντίστασης και εξέγερσης. Η διαχρονική του καπηλεία από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του καθεστώτος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι κάθε αντικινηματικής, αντιαναρχικής και αντικομουνιστικής σέχτας για να επιβάλλει τη φασίζουσα ιδεολογία της στο κίνημα» σημειώνουν στην ανάρτησή τους και προσθέτουν πως «για τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, για τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, για τις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού χώρου και της Αριστεράς το Πολυτεχνείο είναι ο φυσικός τους χώρος».