Εδώλιο για τον Ανδρέα Μαρτίνη, ως προς την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν» κατά το διάστημα 2007-2010, δείχνει ο εισαγγελεας Εφετωώ Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μαρτίνης εναι το μοναδικό πρόσωπο που παραπέμπεται σε δικη, καθως κρίνεται οτι ενεργούσε μονος του, διατηρούσε με άλλα λόγια για τον εαυτό του πρωταγωνιστικό αλλά και συγκεντρωτικό ρόλο ως προς το ποιος θα νοσηλευόταν και με ποιο, ενίοτε μηδαμινό, κόστος.

Ο εισαγγελεας προτείνει τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον αποφυλακισθέντα 75χρονο Μαρτίνη, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω βεβαρημένης υγείας: απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, έως ότου η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Στην – ογκώδη – πρόταση του κ. Πεπονη, αναφέρονται και όλα τα ονόματα (8.106) προσώπων που έχουν ταυτοποιηθεί σχετικά ως νοσηλευόμενα στο Ντυναν, ασφαλως όχι με την ιδιότητα των κατηγορουμένων.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης εχει παραπεμφθεί ήδη και στο πλαίσιο της υπόθεσης της Hospitalia International, εταιρείας ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, για μίζες στην προμήθεια υλικού για το Ντυνάν.