Ούτε την ιστορική Μακρόνησο δεν σεβάστηκαν οι αυθαιρετούχοι καθώς οι επιθεωρητές Επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ελέγχους τους στις 13 Ιουλίου 2017 διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαιρέτων τόσο στον αιγιαλό όσο και στο εσωτερικό του νησιού.
Συγκεκριμένα κατεγράφησαν 22 παραβάσεις οι οποίες αφορούν αυθαίρετες κατοικίες καθώς και μάντρες και πλέγματα.
Στο υπόμνημα των επιθεωρητών υπογραμμίζεται ότι στο χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια των παλαιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, φαίνεται να συνεχίζονται οι αυθαίρετες επεμβάσεις επισκευές και σε άλλα απομεινάρια κτιρίων του παλαιού στρατοπέδου. Επίσης κατά την αυτοψία οι Επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος διαπίστωσαν την ύπαρξη κάποιων αυτοκινήτων και κατοίκων των κτισμάτων.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη διαβιβάσει το υπόμνημα των ελεγκτών στην ΥΔΟΜ Σύρου και την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων τις οποίες καλεί για τις άμεσες ενέργειες τους στα πλαίσια των διατάξεων περί αυθαιρέτων κατασκευών. Επίσης καλεί και τον δήμο Κέας να απομακρύνει τους καταπατητές και να προχωρήσει στην αποκατάσταση της νομιμότητας.

Διαβάστε το πόρισμα