Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο πυροσβέστης Αριστείδης Μουζακίτης.

Ο δόκιμος Ανθυποπυραγός κατέληξε σήμερα το πρωί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Τότε το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε με συναδέλφους του, για να μεταβούν σε δύσβατο σημείο, ανετράπη και τους καταπλάκωσε. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014 ως μόνιμος Πυροσβέστης, ενώ από το 2012 υπηρετούσε ως Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης. Εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Συλλυπητήρια μηνύματα

O Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε «συλλυπητήρια στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α. Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος στην Κόρινθο»

Επιπλέον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «με βαθιά οδύνη εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη που έχασε την ζωή του στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός του προς την κοινωνία» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του.»

Ακόμη σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο Αρχηγός του Π.Σ. κ. Βασίλειος Καπέλιος σημειώνει «εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής, σε έναν νεαρό και σπουδαίο συνάδελφο, τον Δόκιμο Ανθυποπυραγό (21009) Μουζακίτη Αριστείδη, που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας, πιστός στο καθήκον και στην υπηρεσιακή συνέπεια. Ένας νέος άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.

» Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

«Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, καταλήγοντας ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα, τώρα, για έκτακτη, πρόσθετη, χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το προσωπικό ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο».

Σε ανακοίνωση του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ σημειώνει «τα θερμότερα των συλλυπητηρίων μας στην οικογένεια και στους οικείους του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού που νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 13 Ιουλίου, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί για μια ακόμη χρονιά θύματα στον βωμό του υπηρεσιακού καθήκοντος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και τη διατήρηση του δασικού πλούτου της χώρας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

O Toμέας Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του Ποταμιού αναφέρει σε ανακοίνωση του «ένας νέος άνθρωπος, ο τριαντατριάχρονος Αριστείδης Μουζακίτης, έφυγε αδόκητα από τη ζωή μετά από βαρύ τραυματισμό κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό. Δόκιμος ανθυποπυραγός, ευσυνείδητος στη δουλειά του, αθλητής του πόλο και του αϊκίντο, είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Το Ποτάμι εκφράζει ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δικοί του άνθρωποι ξέρουν πως έπεσε πάνω στο καθήκον. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να απαλύνουν το πένθος. Μαζί με την οικογένεια πενθεί και το πυροσβεστικό σώμα.

»Κάθε χρόνο, σε αντίξοες συνθήκες, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής θέτουν την ασφάλειά τους σε κίνδυνο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος. Το κράτος, μέσα στις συνθήκες της απίστευτης κρίσης που βιώνουμε, στέκεται όρθιο επειδή ορισμένοι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το αναγνωρίζουμε με ευγνωμοσύνη.»

Eπιπλέον σε ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών ΠΣ τονίζει: «Με πόνο ψυχής αποχαιρετούμε τον Δόκιμο Ανθυποπυραγό Μουζακίτη Αριστείδη, ο οποίος σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή του, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία του, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του, σε πυροσβεστική επιχείρηση στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Το παλικάρι μας, ανήκει πλέον στους Ήρωες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους διακεκριμένους λειτουργούς της Ελληνικής Πολιτείας, που προσέφεραν την ίδια τους της ζωή στην εκτέλεση του καθήκοντος. Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τη θυσία του και στέλνει την ειλικρινή συμπαράσταση του στην οικογένειά του Αριστείδη. Οι προσευχές της πυροσβεστικής οικογένειας θα είναι το στερνό κατευόδιο μας στο μακρινό του ταξίδι. Αθάνατος!»