Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων με αποτέλεσμα την καθυστερημένη εξοφληση των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ, ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές Χρήστος Σιμορέλης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Γιώργος Πάλλης, Σάκης Παπαδόπουλος και Θεόδωρος Παραστατίδης, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας ζητούν να εξερευθεί λύση ώστε να γίνεται ταχύτερα η αποπληρωμή των δαπανών για τα υγειονομικά αναλώσιμα.

Όπως αναφέρουν, το τελευταίο εξάμηνο μετά τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΕΟΠΥΥ, βάση της οποίας πολλά αναλώσιμα υλικά χρόνιων παθήσεων διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και λόγω των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφισή τους, παραμένουν απλήρωτα τα φαρμακεία.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν από τον κ. Ξανθό την επίλυση του θέματος αφού προηγουμένως απαντήσει για τους λόγους της καθυστέρηση καθώς και το χρόνο που προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει αυτές τις δαπάνες.