Υπόνοιες ότι η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε χρηματαποστολή στον χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ιερά Οδό, είχε στόχο τη χρηματοδότηση οργανώσεων αντάρτικου πόλης διατυπώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από τη σύλληψη ενός από τους δράστες που είναι αδελφός κατηγορουμένου για ληστείες αντιεξουσιαστών σε Φλώρινεα, Πυργετό Λαρίσης και αλλού οι οποίεςείχαν συσχετισθεί με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς το πρωί της Τετάρτης δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στις προαναφερόμενες ληστείες προ τετραετίας αλλά φαίνεται να έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για την «αναγέννηση των ένολων οργανώσεων» και την ενοικιάση κρησφυγέτων εύρεσης οπλισμού κλ.π.

Ζητούμενο για την ΕΛ.Ασ η σύλληψη του δεύτερου καταζητούμενου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:30. Δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και έφεραν πιστόλια επιτέθηκαν σε υπαλλήλους εταιρείας security, οι οποόι εκείνη την ώρα εφοδίαζαν με χρήματα ATM που βρίσκεται μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Αγνωστο είναι ακόμη το ποσό που απέσπασαν.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν τον έναν εκ των δύο δραστών. Ο δεύτερος αναζητείται.