Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας για την κάλυψη των 20 θέσεων Γενικών Διευθυντών με αρμοδιότητες κυρίως Διοικητικές /Οικονομικές, διαχείρισης προσωπικού, πληροφορικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αφορούν σε δώδεκα υπουργεία.

Με έγγραφο το οποίο φέρει την ένδειξη «επείγον» και εστάλη σήμερα το μεσημέρι από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς όλα τα υπουργεία, αλλά και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α΄και B΄βαθμού) προσδιορίζονται κρίσιμα χρονικά ορόσημα αναφορικά με την προκήρυξη πλήρωσης οριζόντιων θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων.
Ορίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 και λήγει τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.
Το έγγραφο, το οποίο υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη αποτελεί την πρώτη εγκύκλιο μετά την έκδοση της προκήρυξης για τις κρίσεις προϊσταμένων σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων και περιλαμβάνει συνημμένο υπόδειγμα αίτησης υποψηφιότητας και βιογραφικού σημειώματος.
Θα ακολουθήσει και άλλη εγκύκλιος, αναφορικά με την ορθή και ενιαία εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύει, κατ΄εφαρμογήν των οποίων εκδόθηκε η προκήρυξη πλήρωσης οριζόντιων θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων (αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.47/2299/12132/21-04-2017).

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.minadmin.gov.gr) στη διαδρομή «Διοικητική Ανασυγκρότηση / Ανθρώπινο Δυναμικό / Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων».

Καλούνται έτσι από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης να φροντίσουν όλα τα υπουργεία να την αναρτήσουν και να ενημερώσουν τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες και στους εποπτευόμενους φορείς τους.

Μάλιστα, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, καλείται για την ενημέρωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των ΟΤΑ β΄ βαθμού. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις γενικών διευθυντών, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, μπορούν να προέρχονται από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου.