Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για διακεκριμένες κλοπές και έχοντας στο «βιογραφικό» του και ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία το 2006 (είχε αποφυλακιστεί το 2015) ήταν ο 41χρονος υπήκοος Μολδαβίας που έχασε τη ζωή του το πρωί στο Παλαιό Φάληρο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από αστυνομικούς μετά από ληστεία σε διαμέρισμα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 41χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, κατά την διάρκεια καταρρίχησης απο τον 8ο όροφο.

Νωρίτερα μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του φορώντας κουκούλες είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα 8ου ορόφου όπου διαμένει 66χρονη η οποία τη στιγμή εκείνη ήταν μαζί με την οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες και με την απειλή όπλων τις ακινητοποίησαν προκειμένου να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα και παράλληλα τις έδεσαν. Όπως αναφέρουν πληροφορίες τους ληστές αντιλήφθηκε ο γιος της ηλικιωμένης που διαμένει σε άλλο διαμέρισμα στον 9ο όροφο μέσω κάμερας ασφαλείας που υπήρχε στο διαμέρισμα της μητέρας του και αμέσως ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και όταν τους αντιλήφθηκαν οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν. Στον 7ο όροφο κατάφεραν και συνέλαβαν έναν 45χρονο από τη Ρωσία και έναν 35χρονο από την Αρμενία ενώ αναζητείται ο 4ος συνεργός τους.

Από τα στοιχεία που έδωσαν προκύπτει ότι είναι σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος έχει απασχολήσει για κλοπές ενώ ο 45χρονος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση το 2007 και το 2009 αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ συνελήφθη το 2011 μετά τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου.

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, ένα ομοίωμα όπλου και ένα αεροβόλο απομίμηση και μια τσάντα με χρυσαφικά. Το περίστροφο και το πιστόλι εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Στην περιοχή παρέμεναν ως αργά οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν σχολαστικά την πολυκατοικία και τους γύρω χώρους, καθώς θεωρείται πολύ πιθανόν ο τέταρτος ληστής να μην έχει προλάβει να απομακρυνθεί, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το τετράγωνο πριν φύγουν οι τέσσερις δράστες από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου.

Με την υπόθεση ασχολείται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας και κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.