Με το νέο αεροσκάφος Boeing 737-800 Next Generation θα εξυπηρετεί τη γραμμή Αθήνα –Κάιρο, από τον Ιούνιο του 2017, η EGYPTAIR, μέλος της STAR ALLIANCE.
Πρόκειται για το δεύτερο αεροσκάφος αυτού του τύπου που παρελήφθη από τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου για την αγορά εννέα συνολικά Boeing 737-800 NG, με αντίτιμο 864 εκατ. δολάρια, βάσει της υφιστάμενης τιμολογιακής πολιτικής της BOEING.
«Με την προσεχή δρομολόγηση του δεύτερου νέου αεροσκάφους μας BOEING 737-800 Next Generation στην γραμμή Αθήνα-Κάιρο μοιραζόμαστε με την Ελλάδα, εκτός από την κοινή ιστορική διαδρομή και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών, και την μετάβαση της EGYPTAIR σε μία νέα εποχή. Σε αυτήν, τα εννέα αεροσκάφη 737-800 Next Generation της BOEING, πρωταγωνιστούν, καθώς αποτελούν το σημαντικότερο βήμα στην ανανέωση του στόλου μας. Εισάγουμε σύγχρονα και αποδοτικότερα αεροσκάφη στο δίκτυο προορισμών μέσων αποστάσεων με την βοήθεια της BOEING, του στρατηγικού μας συνεργάτη» δήλωσε σχετικά ο κ. Salah Tawfik, περιφερειακός διευθυντής της EGYPTAIR για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα μετρά 60 χρόνια, συνδέοντας την Αθήνα με το Κάιρο κι από εκεί με το διεθνές δίκτυο της EGYPTAIR που προσεγγίζει περισσότερους από 70 προορισμούς, σε περίπου 60 χώρες.
Με την παραλαβή και του δεύτερου αεροσκάφους της, η EGYPTAIR, πλέον, διαθέτει, μεταξύ άλλων, είκοσι δύο ενεργά 737-800NG, στα οποία θα προστεθούν επτά νέα αεροσκάφη.
Όπως σε όλα τα αεροσκάφη της και σε αυτό, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μειωμένο αριθμό καθισμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις σε όλο το αεροσκάφος και όχι μόνο στη business class, προκειμένου οι επιβάτες να απολαμβάνουν ένα όσο το δυνατόν ξεκούραστο ταξίδι, ενώ παράλληλα έχουν το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία).
Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων, με ενδιάμεσο σταθμό το Κάιρο, η EGYPTAIR προσφέρει σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Επίσης, για όσους παραμείνουν από έξι έως δέκα ώρες στο Κάιρο, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες (στην περίπτωση που η επίσκεψη πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας, παρέχεται δωρεάν γεύμα με θέα τον χώρο των Πυραμίδων).